Šport
29 ogledov

EP: Slovenci deklasirali Hrvate

Četa Slavka Iveziča je dosegla izjemen uspeh. (Foto: RZS) Žurnal24 main
Slovenska mladinska reprezentanca je zdržala vse pritiske in v večnem derbiju proti reprezentanci Hrvaške le tej odčitala pravo rokometno lekcijo (32:21).

Z  odlično igro v obrambi, pristopom in borbenostjo so si varovanci Slavka Iveziča že do polčasa priigrali devet zadetkov prednosti (18:9). V nadaljevanju so Slovenci še naprej rešetali Hrvaško mrežo ter brez večjih težav pripeljali dvoboj v svojo korist z 11 zadetki razlike. V ponedeljek je na prvenstvu prost dan, nato pa slovenske rokometne upe čakata dve težki tekmi proti reprezentancama Španije in Nemčije, ki se bosta v nedeljo ob 18. uri pomerili za prvo mesto v skupini C.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po tekmi zadovoljstva v slovenskem taboru ni manjkalo. Pomočnik selektorja, Stanko Anderluh je tekmo označil za nekaj posebnega. ''Lahko smo zelo zadovoljni z igro v obrambi in pristopom prav vseh rokometašev. Tekma s Hrvati je vedno nekaj posebnega, zato smo se dobro pripravili na nasprotnika, saj bi nas le ti ob našem morebitnem visokem porazu celo izločili iz nadaljnjega boja za odličja. Zavedali smo se, da je prav ta generacija lansko leto osvojila naslov kadetskih svetovnih prvakov in da bodo imeli nasprotniki še dodatno motivacijo proti večnim rivalom, Sloveniji. Uspelo nam jih je popolnoma zaustaviti, tako da zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. V glavni del odhajamo z dvema pomembnima točkama, čeprav so pred nami dve novi, visoki oviri: Španija in Nemčija. Prepričan sem, da nam lahko ob takšnem pristopu uspe preskočiti tudi te dve prepreki.''

Član mladinske reprezentance Miha Zarabec po zmagi ni skrival zadovoljstva: ''Vesel sem zmage, še posebej ker gre za zmago proti Hrvaški, našim večnim rivalom. V glavni del tekmovanja odhajamo s pomembnima točkama, a pred nami sta dva težka nasprotnika, zato gremo tekmo po tekmo. Verjemem, da nam lahko uspe.''

EP do 20 let, Bratislava:
Slovenija
: Hrvaška 32:21 (18:9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.