Šport
7 ogledov

Ergaver po kaotičnem razpletu do svetovne krone

Mitja Ergaver štirikros Twitter
Slovenski gorski kolesar Mitja Ergaver je novi svetovni prvak v štirikrosu, potem ko je na prvenstvu v Val di Soleju v velikem finalu izkoristil padec vseh treh tekmecev. Monika Hrastnik je osvojila sedmo mesto, čeprav je v polfinalu grdo padla in progo zapustila na reševalnih nosilih, v malem finalu pa ni nastopila.

Gledalci ob celotni progi so imeli kaj videti: prehitevanja, napete dirke, skoki, spusti in padci jih niso pustili ravnodušnih. Slovenija je imela v izločilnih bojih pet tekmovalcev, toliko kot tudi Nemci, po pravi drami pa so se v izteku proge veselili zlate kolajne Mitje Ergaverja .

Ergaver je v četrtfinalu izkoristil padec dveh tekmecev, ki sta se zapletla med seboj, in se prebil med osem najboljših. V polfinalu je zasedel tretje mesto, kar je pomenilo mali finale, vendar so nato komisarji Čeha Tomaša Slavika zaradi nepravilne starta poslali v mali finale, Slovenca pa v veliki finale.

V njem je član ajdovskega Črnega Trna vozil na zadnjem mestu, vse je kazalo, da bo na koncu četrti, tako kot lani Hrastnikova, vendar so se Avstrijec Hannes Slavik , Britanec Luke Cryer in Američan Barry Nobles zapletli in padli tik pred ciljem, Ergaver pa se je samo odpeljal naprej, v cilju pa so ga reprezentančni kolegi samo še zbili s kolesa in slavili presenetljivi naslov svetovnega prvaka.

" Ne vem, ne vem. Ne najdem besed, da bi opisal občutke. Boril sem se do konca. Ne vem ... " je v ciljnem prostoru občutke iskal Ergaver. " Vedel sem, da sem počasen na startu, mogoče sem se zanašal na srečo. V polfinalu sem bil sproščen, dal sem vse od sebe. Nisem se uvrstil v finale. Potem pa drama s Slavikom. Nisem vedel, kaj se dogaja. Poklicali so me v finale. Upal sem, " se je že smejalo Slovencu, za konec pa je na vprašanje, kako bo proslavil največji uspeh, odvrnil: " Nisem žurer, ampak danes bomo videli. "

Hrastnikova do polfinala

Monika Hrastnik se je nocoj ustavila v polfinalu. Z Italijanko Alio Marcellini se je borila za tretje mesto, obe sta se znašli na tleh, slabše pa jo je odnesla Slovenka, saj so jo s proge odnesli na nosilih in v zdravniškem spremstvu. Tako ni nastopila v malem finalu, na koncu pa osvojila sedmo mesto.

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je obstal v četrtfinalu, v osmini finala pa Urban Rotnik , Kevin Berginc in Matija Stupar . V četrtkovih kvalifikacijah je SP s predrto zračnico končal Matej Stapić , ki je bil 40.

Zmago Ergaverja si lahko ogledate na spodnjem posnetku (od 1:22:00 naprej).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.