Šport
18 ogledov

Erika in Simona na koncu 13.

Sestri Fabjan se iz Seula brez dvoma vračata zadovoljni. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenski odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta na letošnjem četrtem turnirju pod okriljem svetovne odbojkarske zveze (FIVB) v Južni Koreji končali na 13. mestu.
Kljub porazu sta lahko sestri Fabjan s prikazano igro več kot zadovoljni, saj sta se na južnokorejski mivki izmed 32 ekip svetovnega formata ustavili na 13. mestu.

Četrti dan tekmovanja sta Erika in Simona Fabjan slavili proti Avstrijkama in v drugi tekmi za las izgubili proti gruzijski ekipi. Slovenski par se je že pred začetkom sezone odbojke na mivki veselil odličnega rezultata, saj sta sestri v Seulu prvič v karieri okusili slast zmage na glavnem turnirju svetovne serije. Še več, danes sta "dodali plin" in slavili še v tekmi proti Avstrijkama Hansel-Montagnolli z 2:0 (21:18, 21:17), kar je največji uspeh v zgodovini nastopov slovenskih odbojkarjev na mivki v tujini.

Na naslednji stopnički ju je čakala še izkušenejša gruzijska dvojica Saka-Rtvelo, ki je Dolenjki šele po 51 minutah zaustavila z 2:1. Prvi niz sta s 24:22 dobili Fabjanovi, drugega z 21:16 Gruzijki, tudi v tretjem pa sta več moči in volje zbrali slednji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.