Šport
36 ogledov

Erika in Simona odlični v Romuniji

Simona Fabjan v akciji. (Foto: CEV - Konstanta, Romunija) Žurnal24 main
Simona in Erika Fabjan sta nastop na CEV Satellite turnirju v odbojki na mivki v Romuniji končali z odliko, saj sta se z izvrstno igro na tovrstnem tekmovanju prvič uvrstili v finale.

Kljub temu sta Simona in Erika Fabjan za las iz rok izpustili prvo zmago na evropskem turnirju. Dolenjki sta v prvem krogu turnirja v 33 minutah odpravili estonski predstavnici Graumann/Anu z 2:0 (21-11, 21-17), nato pa sta brez izgubljenega niza (21-13, 21-18) prepričljivo ugnali še Norvežanki Bjørkesett/Aas. Tudi v nadaljevanju sta naši odbojkarici prikazali odlično igro in se z zmago 2:1 (18-21, 21-13, 15-12) proti nemški navezi Hüttermann/Schumacher uvrstili v polfinale tekmovanja. Tam sta Slovenki ugnali še drugi nemški par Fischer/Großner, bilo je 2:0 (24:22, 21-17) in se tako prvič v karieri uvrstili v sklepno dejanje Satellite turnirja pod okriljem evropske odbojkarske zveze.

Erika in Simona, ki sta bili na seznamu nosilk uvrščeni na četrto mesto, sta se za zmago potegovali proti sedmima nosilkama Köhler-Sude iz Nemčije. V finalu je zlato pripadlo slednjima igralkama, ki sta Fabjanovi, najvišje uvrščeni Slovenki na lestvici CEV, ugnali z 2:0 (21-11, 21-14).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.