Šport
37 ogledov

Eržen: Normalno, da se je moral podrediti

Glavni trener Milan Eržen je sestavil ekipo, kjer se mešajo izkušnje in mladost. Žurnal24 main
Slovenski kolesar Jani Brajkovič je bil na ravnokar končani Dirki po Italiji drugi najboljši Slovenec. Njegov trener, Milan Eržen, je z njegovim nastopom zadovoljen.

Slovenci smo imeli na letošnji kolesarski dirki po Italiji močno zasedbo. Poleg že uveljavljenega Tadeja Valjavca so se italijanske pentlje udeležili tudi izkušeni Gorazd Štangelj, Jure Golčer in Jani Brajkovič. Slednji velja za enega od najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu. V močni ekipi Astane je moral na Giru sicer pomagati Lanceu Armstrongu in Leviju Leipheimerju. Kljub temu je v določenih trenutkih dokazal, da se razvija v vrhunskega kolesarja. Na koncu je zasedel 18. mesto. Najboljšo etapno uvrstitev pa je dosegel na zahtevnem kronometru (12. etapa), ko je zasedel četrto mesto.

Brajkovič bo verjetno nastopil tudi na Touru. © Astana

 
Po koncu dirke smo poklicali Brajkovičevega trenerja Milana Eržena , ki je z nastopom svojega varovanca zadovoljen. "Brajkovič je na Dirki po Italiji pokazal to, kar smo pričakovali. Za svoja leta je že toliko napredoval, da lahko odpelje tako dirko," je sprva dejal Eržen in v nadaljevanju pripomnil: "V določenih trenutkih je pokazal vso svojo nadarjenost. Kar nekajkrat pa se je moral podrediti ekipi, ampak to je v taki ekipi nekaj normalnega. Novinec preprosto ne more priti v tako ekipo in postati njen prvi kolesar, saj nima izkušenj in zelo težko bi bilo tako veliko odgovornost prenesti nanj. Ampak menim, da se bo v naslednjih letih razvil v podobnega kolesarja, kot je Tadej Valjavec, in da nas bo tudi on razveseljeval s podobnimi rezultati kot Tadej."

Že med samo dirko so se pojavljale govorice, da bi Brajkovič, če bi vozil v drugi ekipi, kjer bi imel več svobode, dosegel bistveno boljšo končno uvrstitev. Eržen se s tem ne strinja v celoti: "Če bi bil v kakšni drugi ekipi, bi bil verjetno kakšno mesto višje. Menim, da je bilo v tem trenutku realno pričakovati uvrstitev med 12. in 14. mestom, medtem ko za deseterico še nima dovolj izkušenj in vzdržljivosti. Kolesarstvo je namreč tak šport, da moraš odpeljati določeno število dirk, da dobiš to vzdržljivost, izkušnje, racionalnost …"

 
 

Kar nekajkrat pa se je moral podrediti ekipi, ampak to je v taki ekipi nekaj normalnega.

Milan Eržen

 
Eržen je za zurnal24.si povedal še, da bo Brajkovič v nadaljevanju sezone verjetno nastopil na Dirki po Franciji , a vodstvo Astane še ni dokončno potrdilo njegovega nastopa na največji kolesarski dirki na svetu. "Verjetno bo Brajkovič nastopil na Dirki po Franciji. Čakamo na odločitev Astane. Sprva je bilo namreč predvideno, da se bo udeležil Dirke po Švici, a so mu rekli, da tam ne bo nastopil, tako da je veliko možnosti, da bo nastopil na Touru," je še dejal Eržen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.