Šport
13 ogledov

Eskeland slavil na turnirju #48

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Scott Montgomery, ki je letos že dobil Turnir #36, bo imel v petek priložnost, da se pridruži Franku Kasseli in postane drugi igralec z osvojenima dvema zapestnicama na letošnjem prvenstvu WSOP.

Uspelo se mu je prebiti med 33 srečnežev, ki se bodo v petek udarili za zapestnico na Turnirju #47. Poleg Montgomerya je bilo glavno ime današnjega dne Sigurd Eskeland, saj je Norvežan danes pometel s finalno mizo Turnirja #48 in si priigral svojo prvo WSOP zapestnico.

Turnir #47: 1.000$ No-Limit Hold'em
Scottu Montgomeryu
se je danes uspelo prebiti v elitno skupino 33 tekmovalcev, ki se bodo jutri pomerili za naslov najboljšega na tem turnirju, s čimer je naredil še en korak proti osvojitvi svoje druge letošnje WSOP zapestnice. A Scotta čaka tudi jutri še zelo naporno delo, saj bo začel zadnji igralni dan z razmeroma malo žetoni, v nasprotju z Manuelom Davidianom, ki je trenutno vodilni, saj mu je v dveh dneh uspelo zbrati kar 889.000 žetonov.

Turnir #48: 2.500$ Mixed Event
Sigurd Eskeland
je očitno že vedel kaj dela, ko je ravnatelja osnovne šole v Oslu, kjer poučuje zaprosil za leto dni dopusta, da se posveti svoji drugi strasti – pokru. Norvežan za dosego svojih sanj namreč ni potreboval niti celega leta, saj je že po polovici leta, na svoje zapestje nataknil svojo prvo WSOP zapestnico, v žep pa pospravil tudi spremljajočih 260.497 $ nagrade.
Eskeland je postal šele tretji Norvežan, ki se lahko pohvali z osvojeno zapestnico, potem ko je v heads-up delu turnirja po nekaj več kot uri igre ugnal še svojega zadnjega nasprotnika, Steve-a Sunga. V zadnji igri večera je po nekaj višanjih, Norvežan oznanil svoj all-in z {A-Clubs}{9-Spades}, Sung, ki je v rokah držal {Q-Spades}{Q-Diamonds} pa je njegovo stavo hipoma izenačil. Skupne karte {3-Diamonds}{9-Clubs}{4-Clubs}{J-Clubs}{2-Clubs} so nato tehtnico vendarle prevesile na stran Norvežana, Sung pa se je moral na koncu zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in 160.952 $ nagrade.

WSOP Tournament of Champions
Za nami je že drugi dan turnirja WSOP Tournament of Champions in v igri za naslov, po današnjem dnevu ostaja le še 17 igralcev, na čelu katerih je Mike Matusow. Na ta turnir so se tokrat uvrstili res le najboljši igralci na svetu, ki so to postali tako, da so se naučili brati svoje nasprotnike, predvidevati njihove poteze in hkrati bili sposobni odložiti tudi zelo dobre karte, ko vedo da so poraženi. To je danes lepo pokazal Johnny Chan, ki je odvrgel par kraljic ob skupnih kartah {A-Spades}{A-Diamonds}{Q-Clubs}{J-Spades}{J-Spades}, potem ko je na riverju Scotty Nguyen v igro spravil 4.000 žetonov.

Turnir #49: 1.500 $ No-Limit Hold'em
Prvi dan tega NL Hold'em turnirja je bil verjetno eden najhitrejših kar jim je bila priča naša poročevalska ekipa, saj so v povprečju, na minuto izpadli kar 4,5 igralci. Od več kot 2.500 tekmovalcev, ki so vplačali 1.500 $ prijavnine, bo drugi tekmovalni dan okusilo le 315 igralcev, a se tudi ti še ne morejo veseliti, saj jih bo na koncu le najboljših 270 domov odhajajo s polnimi žepi. Na tako velikih turnirjih kot je ta, pa se ne da izogniti faktorju sreče, kar je na lastni koži občutil eden od nastopajočih, potem ko se je z {A-Hearts}{Q-Spades} pomeril z nasprotnikom, ki je v rokah držal le {A-Spades}{9-Spades}. Slednji se je zavedal, da mu brez sreče ne bo uspelo preživeti tega dvoboja, a se mu je Fortuna tokrat nasmehnila in na mizo položila karte {10-Diamonds}{5-Spades}{K-Diamonds}{Q-Diamonds}{J-Hearts}, ki so mu podarile lestvico in ga obdržale med 'živimi'.Po prvem dnevu je sicer v vodstvu Guiseppe Zarbo, ki m je danes uspelo zbrati kar 156.500 žetonov, izmed znanih obrazov pa se je v drugi dan turnirja uspelo uvrstiti asom kot so Allen Kessler, Andy Bloch, JP Kelly, Liv Boeree, David Pham, Roland De Wolfe in Chad Batista.

Turnir #50: 5.000$ Pot-Limit Omaha
Kevin Schaffel
, udeleženec finalne mize lanskoletnega Glavnega turnirja WSOP je danes pokazal, da njegova uvrstitev med novembrsko deveterico ni bila nobeno naključje, saj je danes naravnost »pregazil« svoje nasprotnike in po dvoboju s Scottyem Nguyenom, dan končal z največ žetoni. Schaffel in Nguyen sta se spustila v stavno vojno na flopu {7-Diamonds}{6-Clubs}{5-Clubs}, kjer je Scotty nazadnje zarinil z {A-Spades}{Q-Clubs}{9-Clubs}{5-Spades}, Schaffel, ki ga je komajda pokril, pa je njegovo stavo izenačil s {Q-Spades}{J-Spades}{7-Spades}{7-Clubs}. Scotty je s {4-Clubs}, ki je padla na turnu uspešno dokončal svojo vlečko barve, a še preden bi lahko začel slaviti svojo veliko zmago, je na mizi pristala {5-Spades}, ki je tehtnico prevesila na stran lanskoletnega finalista Glavnega turnirja WSOP. Prvi igralni dan tega turnirja je sicer preživelo 172 igralcev, od katerih bo iz najboljšega izhodišča drugi dan začel prav Kevin Schaffel, ki je danes nasprotnike olajšal za slabih 180.000 žetonov. Družbo pa mu bodo jutri delali tudi zvezdniki Annette Obrestad, Phil Ivey, Tom Dwan, Jason Mercier, Lex Veldhuis, Phil Hellmuth ter Bertrand "ElkY" Grospellier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.