Šport
39 ogledov

Etapa Ervitiju, majica Rodriguezu

Grega Bole je v cilj prikolesaril v času zmagovalca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Deseto etapo kolesarske dirke po Španiji je dobil Imanol Erviti, medtem ko je rdečo majico oblekel Joaquin Rodriguez. Slovenec Grega Bole je bil odličen dvanajsti.

Imanol Erviti je zmagovalec desete etape kolesarske dirke po Španiji. Po 173 km od Tarragone do Vilanova i Geltruja je 26-letni Španec sam prečkal ciljno črto. Njegov rojak Joaquin Rodriguez pa je po današnji etapi, v kateri se je z 12. mestom izkazal tudi Slovenec Grega Bole (Lampre), oblekel rdečo majico vodilnega.

Moštvo Caisse d'Epargne je tako prišlo do druge zaporedne etapne zmage; tokrat je bil najboljši Erviti. Španec je do slavja prišel s samostojno vožnjo po pobegu Belgijcema Romainu Zinglu (Cofidis), ki je bil drugi, in Gregu Van Avermaetu (Omega), ki je končal na tretjem mestu; oba sta si nabrala 37 sekund zaostanka. V današnji etapi se je izkazal tudi Bole, ki je ciljno črto prečkal v glavnini na 12. mestu.

Ervitijeva zmaga je bila po letu 2008 njegova druga etapna na Vuelti v karieri.
Skupno vodstvo je prevzel kolesar Katjuše Rodriguez, ki je slekel doslej vodilnega rojaka Igorja Antona zaradi časovnega bonusa na 40. kilometru in ima zdaj pred njim dve sekundi prednosti. Tretji je Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas) s štirisekundnim zaostankom.

Za vest dneva pa je še pred začetkom etape poskrbel drugi z lanskega in letošnjega Toura, Luksemburžan Andy Schleck. Sporočil je, da so ga v njegovem moštvu Saxo Bank pred začetkom današnje etape vrgli z dirke po Španiji. Razlog za takšno potezo njegovega moštva tiči v dejstvu, da sta z moštvenim kolegom Avstralcem Stuartom O'Gradyjem dan pred tem po večerji odšla ven na pijačo, s tem pa sta prekršila klubska pravila. Šef danskega moštva Bjarne Riis se je zato odločil, da oba vrže iz ekipe, ki nastopa na letošnji Vuelti. Sredina 11. etapa bo dolga 208,4 kilometra od Vilanova i la Geltruja do Andore.

Kolesarska dirka po Španiji, izidi 10. etape:
1. Imanol Erviti (Špa/Caisse d'Epargne) 4:13:31 ure

2. Romain Zingle (Bel/Cofidis) + 0:37
3. Greg Van Avermaet (Bel/Omega)
4. Mauro Finetto (Ita/Liquigas)
5. Javier Moreno (Špa/Andalucia)
6. Anders Lund (Dan/Saxo Bank)
7. Christophe Le Mevel (Fra/FDJ)
8. Giampaolo Cheula (Ita/Footon) vsi isti čas
9. Laurens Ten Dam (Niz/Rabobank) 0:42
10. Dmitrij Fofonov (Kaz/Astana) 1:36
...
12. Grega Bole (Slo/Lampre) 1:38
...

Skupno:
1. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša)         42:11:49
2. Igor Anton (Špa/Euskaltel) + 0:02
3. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas) 0:04
4. Xavier Tondo (Špa/Cervelo) 0:44
5. Jean-Christophe Peraud (Fra/Omega) 0:54
6. Ruben Plaza (Špa/Caisse D'Ep.) 1:17
7. Ezequiel Mosquera (Špa/Xacobeo) 1:20
8. Nicholas Roche (Irs/AG2R) 1:21
9. Marzio Bruseghin (Ita/Caisse d'Ep.) 1:24
10. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) 1:28
...
85. Grega Bole (Slo/Lampre) 50:11
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.