Šport
30 ogledov

Etapa v spomin pokojnemu Weylandtu

Spominska knjiga pred startom četrte etape kolesarske dirke po Italiji. (Foto: E Žurnal24 main
Današnja četrta etapa kolesarske dirke po Italiji je posvečena belgijskemu kolesarju Wouterju Weylandtu, ki je v ponedeljek tragično umrl v nesreči med tretjo etapo Gira, so sporočili organizatorji.

Na 216-kilometrski etapi iz Genove do Livorna bodo kolesarji z minuto molka počastili spomin na 26-letnega kolesarja. Današnja etapa pa ne bo tekmovalne narave, ampak bodo kolesarili v spomin na Wouterja Weylandta. Kolesarji se bodo namreč izmenjavali na čelu glavnine in tako vzdrževali ritem, člani ekipe Leopard Trek, za katero je tekmoval Weylandt, pa bodo v njegov spomin kot prvi prečkali ciljno črto. "Torkovo etapo bomo začeli zaradi Weylandta in ga tako počastili. Fantje so potolčeni. Če kateri od njih ne želi nadaljevati, to popolnoma razumemo," je povedal vodja moštva Brian Nygaard.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Weylandt je umrl med spustom iz gore Bocco, približno 25 kilometrov pred ciljem, ko je Belgijec s pedalom zadel ob zid in po zraku poletel kakšnih 20 metrov, nato pa je nezavesten obležal. Reševalci so ga zaradi zastoja srca poskušali oživiti z masažo srca, vendar je njegovo srce prenehalo biti.

Leta 1995 se je med spustom v eni izmed etap na Tour de France smrtno ponesrečil italijanski kolesar Fabio Casartelli, njegovi sotekomovalci pa so isti poklon pripravili tudi v njegov spomin.

Weylandt je med profesionalci kolesaril peto leto, njegovi največji kolesarski zmagi pa sta bili etapni zmagi na lanskem Giru in na Dirki po Španiji leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.