Šport
42 ogledov

Eureka Poker Tour – 1. dan

Črni petek je pustil velike posledice. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V četrtek je potekal prvi dan glavnega turnirja serije Eureka Poker Tour, ki jo v sodelovanju z igralnico Perla v Novi Gorici pripravlja stran PokerStars.

Glavni turnir se ponaša s prijavnino 800 €. Četrtkovega dneva se je udeležilo 13 Slovencev: Miha Starič, Primož Cimerman, Aljaž Petrič, Žan Makorič, Matej Čepon, Aleš Marčič, Aca Antič, Kris Varga, Zoran Plakalovič, Matej Kokalj, Uroš Falatov, Primož Adamič in Alen Keser. Skupaj se je današnjega dne udeležilo 96 igralcev. Ostali igralci prihajajo iz vse Evrope, še posebej veliko pa je Bolgarov in Romunov, ne manjka pa niti najbolj zvestih strank v Perli – Italijanov.

Prvi, ki je izpadel, je bil naš predstavnik Matej 'Mateyos' Kokalj. Matej je izgubil klasični coinflip {j-Hearts}{j-Spades} proti {a-Hearts}{k-Hearts}, saj je nasprotniku na river padel kralj. Hitro so od Slovencev izpadli tudi Aca Antič, Primož Cimerman, Uroš Falatov in Aleš Marčič. Primož je večino žetonov izgubil z AK proti AA, Aleš pa ni ujel želene barve.

Kasneje sta od naših izpadla še Kris Varga in pa Matej Čepon. Matej je vse žetone potisnil na sredino, ko je imel vlečko barve, lestvice in še par. Vseeno pa je bilo to premalo za preboj v drugi krog.

V drugi dan tekmovanja pa so se od naših tako uvrstili Primož Adamič (22000), Miha Starič (97.500), Žan Makorič (37.100), Zoran Plakalovič (15.600), Alen Keser (26.000) in Aljaž Petrič (12.600).

Danes bo v Perli potekal dan 1b glavnega turnirja. Pričakujejo več igralcev kot včeraj, predvsem Italijanov. Upajmo, da bo prišlo še kaj Slovencev, da jih bo v dnevu dan čim več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.