Šport > Euro 2020
172 ogledov

Po odkritju okužb na testiranje povabili 4000 ljudi

danska navijači Epa
Trije danski navijači so se med ogledom tekme evropskega nogometnega prvenstva proti Belgiji okužili z različico novega koronavirusa delta, so sporočile danske zdravstvene oblasti. Posledično so 4000 navijačev pozvale k testiranju.

"Ti trije ljudje, ki so se okužili med tekmo, tako kot njihovi bližnji stiki in tudi bližnji stiki slednjih so bili o tem že obveščeni," je dejala Anette Lykke Petri, direktorica danske agencije za pacientove pravice.

Pojasnila je, da okužbe teh treh navijačev, ki so bili 17. junija na stadionu Parken v Koebenhavnu, med seboj niso povezane.

 | Avtor: Epa Epa
"Vsi trije okuženi so individualno dejali, da so se okužili med tekmo. Vse stike bi radi testirali," je dejala Petrijeva za dansko televizijo TV2. Ob tem je 4000 gledalcev z določenih delov stadiona pozvala k testiranju.

Agencija je sporočila še, da so na Danskem zabeležili 29 primerov okužb, povezanih s tremi tekmami EP, ki so bile odigrane v danski prestolnici.

Danska, ki ima 5,8 milijona prebivalcev, sicer trenutno beleži 200 primerov okužb na dan.

Danska nogometna reprezentanca sicer še ni končala nastopov na EP. V osmini finala bo v soboto v Amsterdamu igrala z Walesom. Na tamkajšnjem stadionu je 4400 vstopnic rezerviranih za danske navijače, ki se bodo z Nizozemske morali vrniti prej kot v 12 urah, če se bodo želeli izogniti karanteni.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.