Šport > Slovenija poka od ponosa
2756 ogledov

"Sploh se nismo znali veseliti!"

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale
Izbrana vrsta Slovenije se je po veliki zmagi nad Španijo uvrstila v finale EuroBasketa. Varovanci Igorja Kokoškova zatrjujejo, da še niso rekli zadnje besede.

"Zelo sem vesel. To je vrhunec moje kariere. Bil sem eden tistih, ki so pred prvenstvom napovedali medaljo in sanje so se mi uresničile. Moram vse skupaj še malo prespati, mislim, da se bomo šele jutri zavedali, kaj smo dosegli. Tudi ko smo po tekmi prišli v slačilnico, smo se kar gledali in se sploh nismo znali veseliti. To so res sanje vsakega športnika. Celo življenje treniraš po dvakrat na dan, si zvijaš gležnje, kolena, imaš modrice po celem telesu, na koncu pa doživiš tisto, kar si želel celo kariero," je po slavju nad Španijo dejal Goran Dragić, ki po evropskem prvenstvu morda ne bo zaključil reprezentančne kariere.

Goran Dragić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Preobrat Šport Dragić bo še igral za reprezentanco, če ...

"Zelo sem vesel, res sem srečen, da sem se odločil in priključil tej izjemni skupini igralcev," je po srečanju priznal Anthony Randolph. "Ponosen sem, da igram za Slovenijo in da si delim parket s takimi asi, kot sta Goran in Luka. Neverjetna sta. Že ko sem prišel v ekipo letos poleti, sta mi dejala, da gremo po medaljo. Zdaj jo imamo, a mislim, da se ne bomo zadovoljili le z nastopom v finalu, temveč bomo šli po zlato medaljo. Ob taki slovenski publiki je to povsem realno," je sklenil Američan v slovenskih vrstah.

Španija Slovenija EuroBasket 2017 Tvitosfera Šport "Tonetu" Randolphu dajte parcelo v Trenti

"Premagali smo veliko Španijo, ki je do te tekme mlela nasprotnike. Trenerji so nas odlično pripravili na tekmeca, bili smo zbrani od prve do zadnje minute. Praktično cel dan smo bili fokusirani na tekmo, tudi ko smo prišli v dvorano, na ogrevanju, ves čas smo imeli v mislih en cilj. Videli ste, kako je, če si vseh dvanajst igralcev želi isto," je uspeh Slovencev obrazložil Aleksej Nikolić.

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Slovenija v finalu! Šport Adiós amigos! Slovenski projektili razbili Špance!
Komentarjev 1
  • jozicamurn 22:53 15.september 2017.

    Bravo SLOVENIJA! Gremo po zlato!

Sorodne novice