Šport
14 ogledov

Evropa spila moči

David Špiler je sicer igral zelo dobro, a je s soigralci klonil pred Gorenjem. Žurnal24 main
Oba evropska kluba sta tekmi petega kola odigrala v sredo. In oba sta se opekla. Posebej Celjani, ki so jih igralci Preventa porazili kar za devet golov. Neodločen izid Slovana in Cimosa.
 

MIK 1. liga, 5. kolo

Prevent : Celje P. L. 29:20
Slovan : C. Koper 27:27
Gorenje : Jeruzalem 34:24
Krka : Rudar 26:24
Ribnica : Merkur 26:24

Čeprav se je peto kolo MIK 1. lige komaj začelo, so spremljevalci rokometa kar na obeh sredinih tekmah doživeli dva domala šokantna izida. Tudi mi smo imeli težave z odločanjem, kaj je večje presenečenje: remi do zdaj prepričljivega Kopra s Slovanom ali visok poraz sicer ranjenega Celja s Preventom . Po tehtnem premisleku smo se odločili za mnenje povprašati akterja obeh srečanj. Na petkovem dvoboju je Gorenje s 34:24 premagalo Ormožane .

Nekdanji mladinski reprezentant Rok Šimič je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Preventa. © RZS

 
Prvaki so po porazu proti Chamberyju doživeli še eno zelo bolečo zaušnico, Prevent jih je v Slovenj Gradcu ugnal kar z devetimi zadetki razlike. Napad v Franciji ni bil pretirano sporen, na Koroškem pa je Celje padlo na izpitu tako v napadu kot v obrambi. Pri ogrožanju gola odličnega Gašperja Jelena , ki je zaustavil 22 žog, je bil uspešen le Edvard Kokšarov , ki je dosegel polovico zadetkov svojega moštva. Prevent, ki že nekaj sezon gradi svojo ekipo, sestavljeno praktično le iz domačih igralcev, je pokazal svojo moč. Ekipa Ivana Vajdla , ki je bila pred vzponom Gorenja , Kopra in Gold Cluba glavni celjski izzivalec, se očitno vrača na stara pota s hitro, atraktivno in učinkovito igro. "V tekmo smo šli morda nekoliko bolj sproščeno, saj nismo imeli česa izgubiti. Vedeli smo, da so Celjani nekoliko utrujeni. Imeli smo tudi nekaj sreče, Celjanom od rok ni šlo nič, nam tako rekoč vse," je po tekmi dejal vratar ježkov Gašper Jelen. Potrpežljivost kluba in kakovostno delo z mladimi se je začelo obrestovati. Mlada ekipa je skupaj tretjo sezono in očitno bodo začeli prihajati tudi pravi rezultati. Prevent je po petih kolih še brez poraza. "Mislim, da smo z današnjo tekmo dokazali, da nas ne gre kar tako odpisati. Posebej na domačem igrišču, za katerega je od nekdaj veljalo, da je Prevent na njem skoraj nepremagljiv. Iz tekme v tekmo si bomo nabirali tudi več izkušenj," je še povedal Jelen. Bo torej kmalu prišel čas, ko ne bomo več govorili o veliki četverici, ampak peterici slovenskega rokometa?

Boris Denič je s svojimi varovanci ukradel točko Koprčanom. © RZS

 
Še eno veliko presenečenje pa je bil remi Slovana in Cimosa . Ekipa s Kodeljevega sicer vidno napreduje iz sezone v sezono in tudi letošnjo je začela zelo dobro. Vendar se je po porazu v Celju zdelo, da klubu z imenitno preteklostjo in malo manj sijajno sedanjostjo še nekaj manjka za enakovreden boj z velikimi. Slovan pa je takšne misli takoj obrnil na glavo. "Videli smo dva različna polčasa. V prvem smo ekipo Kopra preveč spoštovali. V drugem delu smo uspeli v obdobju padca Cimosa ukrasti nekaj žog, doseči nekaj lahkih golov in tekmo pripeljati v izenačeno končnico. Koper nam je ponudil točko, mi pa smo jo vzeli. Svojim igralcem bi rad čestital, da so verjeli do konca in osvojili točko, ki smo si jo zares zaslužili," je povedal trener Slovana in nekdanji izjemni vratar Boris Denič . Pot do ljubljanske točke je vodila prek dobrega vračanja v obrambo, ki je dejavno pomagala tudi vratarjema Gregi Karpanu in Juretu Vranu , ki je poleg Petra Hrvatina še lani igral za moštvo z Obale. Slovan pa je v drugem polčasu nadigral Primorce tudi v napadu, saj je dosegel kar 18 zadetkov ter izničil pet zadetkov zaostanka, čeprav je Blaž Vončina obranil 18 žog. Slovan je letel na krilih Marka Ristića (pet zadetkov) in Davida Kovača , ki je usodo ekipe v svoje roke vzel v zadnjih minutah in dosegel tudi izenačujoči gol osem sekund pred koncem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.