Šport
8 ogledov

Fabjan izpolnil predolimpijsko obljubo

Tina Trstenjak Marjan Fabjan Stanko Gruden/STA
Slovenski tvorec judoističnih uspehov Marjan Fabjan je po štirih dneh prišel do cilja pohoda od Celja do Brezij na Gorenjskem.

Oseminpetdesetletnik je 106 km dolgo pot prehodil zaradi obljube, ki jo je dal pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru, da se bo na pohod podal, če bo katera od njegovih varovank osvojila medaljo.

V Braziliji sta to storili Tina Trstenjak in Ana Velenšek, prva je osvojila zlato, druga pa bron.

"Pot bom skušal prehoditi v štirih etapah in z vmesnimi počitki. Šova in udeležencev ne potrebujem," je pred odhodom na facebooku zapisal Fabjan. "Peš Celje - Brezje, 106 km... To je moja osebna odločitev in sem jo dolžan izpolniti samemu sebi," je še na facebooku kluba Sankaku zapisal Fabjan.

Guru slovenskega juda

Oseminpetdesetletni trener juda v celjskem klubu Sankaku je s svojimi varovankami osvojil pet olimpijskih medalj. Urška Žolnir se je okitila z bronom in zlatom (Atene, London), Lucija Polavder je bila tretja v Pekingu, zlato Tine Trstenjak in bron Ane Velenšek pa sta "kriva", da se je Fabjan, sicer po poklicu zlatar, peš odpravil na 106 kilometrov dolgo pot.

To ni prva Fabjanova obljuba, saj je leta 2004, ob prvi kolajni Žolnirjeve, na Lopati pri Celju postavil športni muzej, v katerem so na ogled kimona in kopije olimpijskih medalj njegovih varovank.

V času iger v Pekingu 2008 je v čast Luciji Polavder usposobil telovadnico na Ostrožnem, po olimpijski zmagi Urške Žolnir v Londonu pa je kupil eno najbolj tipičnih londonskih posebnosti - rdeč dvonadstropni avtobus, ki je zdaj razstavljen ob telovadnici športnega centra Sankaku.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.