Šport
1 ogledov

Fabjan "napada" Trst

Miran Fabjan se v Trst odpravlja z mislijo na zmago. (Foto: Boštjan Tacol)
1/2
Žurnal24 main
Slovenca Mirana Fabjana v soboto v italijanskem Trstu čaka ena najpomembnejših borb v njegovi karieri. Pomeril se bo s Francozom Reghijem Issamom. V ring bo stopil tudi Jasmin Bečirovič.
Issama ne poznam najbolje. Vem, da prihaja iz francoske ekipe. Zelo mi je čudno predvsem to, ker nikjer ne najdem nobenih njegovih posnetkov. Moj znanec iz Francije, ki je trener, mi je povedal, da gre za zelo perspektivnega borca.
Miran Fabjan

Zmagovalec osmega WFC turnirja v Ljubljani, Miran Fabjan, v zadnjem času nima veliko časa za počitek. V soboto ga čaka nastop v Trstu na Muay Thai – K1 spektaklu v organizaciji Gotti Promotion, 20. decembra pa bo v ring stopil še v Ljubljani, kjer bo predsednik organizacije WFC Zlatko Mahič znova organiziral nov borilni spektakel. Turnirju v Ljubljani bomo več pozornosti namenili v prihodnjih dneh, ko si boste lahko prebrali vse o nastopajočih in ostalih podrobnostih, povezanih s turnirjem. Tokrat se bomo osredotočili na Fabjanov nastop v Trstu.

Trenutno eden najbolj vročih borcev v Sloveniji se bo tam pomeril s Francozom Reghijem Issamom, ki je Fabjanu precej neznan. "Issama ne poznam najbolje. Vem, da prihaja iz francoske ekipe. Zelo mi je čudno predvsem to, da nikjer ne najdem nobenih njegovih posnetkov. Moj znanec iz Francije, ki je trener, mi je povedal, da gre za zelo perspektivnega borca. Čudi me tudi to, da če v spletni brskalnik vpišeš njegovo ime, ni niti enega zadetka. Lahko se je tudi zgodilo, da niso vpisali njegovega pravega imena. Je prava neznanka, tako da ne vem, kaj lahko pričakujem. Vem, da so vsi borci, ki prihajajo iz istega kluba kot on, zelo dobri," je pojasnil Fabjan, ki se bo boril po pravilih Full muay thai, kjer so dovoljeni tudi komolci. Mirana je v zadnjem času nekoliko mučila poškodba kolena, a kljub temu pravi, da gre na zmago, saj bi mu morebitni uspeh prinesel zelo veliko: "Borba je zelo pomembna, saj bi si v primeru zmage zelo izboljšal možnosti, da se v prihodnosti borim za naslov evropskega in kasneje tudi svetovnega prvaka."

Borba je zelo pomembna, saj bi si v primeru zmage zelo izboljšal možnosti, da se v prihodnosti borim za naslov evropskega in kasneje tudi svetovnega prvaka.
Miran Fabjan

Nato smo obrnili še pogled v prihodnost. Fabjana 20. decembra, kot smo že omenili, čaka še nastop pred domačimi gledalci v Ljubljani. Na 9. WFC turnirju se bo Fabjan pomeril s starim znancem Hrvatom Nikolo Božićem, s katerim se je pred časom pomeril na turnirju v Umagu in ga zelo zanesljivo tudi premagal. "V Ljubljani ne pričakujem večjih težav z Božićem, s katerim sem se boril že v Umagu. Tudi zato, ker se bom boril pred svojo publiko, ne pričakujem večjih težav. Ne misliti, da sem prepotenten in da mislim, da ga bom razbil že v prvi rundi, toda če Božić od Umaga ni naredil velikega koraka naprej, ker jaz sem ga, potem mislim, da je zmaga moja," je zelo samozavestno dejal Fabjan.

Bečirovič za evropski naslov
V dvorani Palatrieste v Trstu se bo predstavil še en Slovenec – Jasmin Bečirovič, ki se bo za evropsko titulo MTA v drugi borbi večera pomeril proti Grku Mariousu Katsisu. V glavni borbi večera se bosta pomerila domačin Diego Calzolari in Tajec Khem Fairtex. Ravno s slednjim je sklepne priprave opravil Fabjan. Del njunega treninga si lahko ogledate v dodanem videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.