Šport
2 ogledov

Fabjan napada vrh Evrope

Miran Fabjan bo na WFC 12 končno lahko pokazal vse svoje znanje. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Miran Fabjan tudi v vročih poletnih dneh, ko večina razmišlja le o poležavanju in lenarjenju na plaži, ne počiva. V soboto se bo v Trstu z Litovcem Tadasom Jonkusom udaril za naslov evropskega prvaka po pravilih K-1 (organizacija MTA).

"Trenirali smo res odlično. Lahko rečem, da sem v življenjski formi. V soboto sem na primer na treningu tako močno in eksplozivno udarjal kot še nikoli v življenju. Veliko smo delali na kondicijski pripravi, saj sem vsako dopoldne delal s svojim kondicijskim trenerjem. Popravili smo tudi tehniko boksa, tako da sem napredoval na vseh področjih. Veliko smo delali predvsem na tem, da po udarcu ne 'padem' več naprej, poskušali smo izboljšati predvsem stabilnost in težišče," je pogovor za zurnal24.si začel Miran Fabjan, ki bo v Trstu pripravljen več kot odlično in bo po evropskem naslovu v tajskem boksu v organizaciji MTA zdaj poskušal postati še najboljši po pravilih K-1.

Fabjan bo naslov tokrat napadal na prostem, saj se je tržaški promotor Alessandro Gotti po tradiciji tudi tokrat odločil celotno prireditev organizirati na pomolu v "slovenskem" Trstu. "Jaz sem na tem pomolu v Trstu sploh drugič v življenju gledal borbe v živo, zdaj pa se bom jaz deset let kasneje boril v glavni borbi večera. To so zame sanje," Fabjan že komaj čaka, da bo zaslišal gong, ki bo naznanil začetek borbe.

Borcu iz Branika pri Novi Gorici se bo po robu postavil Tadas Jonkus. Litovec se je v preteklosti preizkušal predvsem v boksu in tudi mešanih borilnih veščinah (MMA), a brez omembe vrednih uspehov. "Gre za borca, ki ima lahko dober dan in te nokavtira. Lahko pa ima slab dan in je katastrofa od borca. Če naletiš nanj na njegov dober dan, je zelo nevaren, predvsem z zadnjim direktom." je Fabjan izpostavil nekaj ključnih lastnosti Litovca in dodal: "Je izdelan boksar, noge ima bolj za okras. Jaz bom stavil na dobro 'miksanje', saj menim, da prava kombinacija nog in rok prinese dober rezultat."

Fabjana v primeru zmage že septembra čaka nova borba, ko naj bi se pomeril za naslov svetovnega prvaka. "V primeru zmage naj bi se septembra boril proti Yodsanklaiu Fairtexu ali pa Murthelu Groenhartu. Ali bo borba potekala po pravilih tajskega boksa ali K-1, še ne vem. Fairtex je moj idol iz mladosti. Gre za borca, ki je doživel le nekaj porazov v celotni karieri. Če premagaš borca njegove kakovosti, čez noč postaneš veliko več vreden," je nekaj načrtov za prihodnost razkril "Rocky", ki pa ne želi prehitevati dogodkov in je trenutno z mislimi le pri soboti in Tadasu Jonkusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.