Šport
44 ogledov

Fabjan: Naslednjič bom razbil Ndombija

Miran Fabjan WFC Matjaž Knuplež
Predzadnja borba večera na WFC 15 med Miranom Fabjanom in Ndombijem Kandejem se je končala z zmago slovenskega Rockyja, s čimer pa se gledalci na praktično polnih tribunah Hale Tivoli niso strinjali. Medtem ko so Fabjanu namenili glasne žvižge, si je Kande prislužil glasen aplavz. "Žvižgi so pravica publike. Velikokrat so me nagradili z aplavzom in sem ga sprejel, tokrat so mi namenili žvižge, ki jih prav tako sprejemam."

Čeprav Miran Fabjan ni bil prav nič kriv, so mu gledalci namenili glasne žvižge, ko mu je sodnik Grant Waterman zmagoslavno dvignil roko. Zagotovo si v tistem trenutku prav nihče ni želel biti v koži Primorca, saj so ga kljub zmagi domači gledalci izžvižgali. A tudi to je sestavni del športa, česar se eden najboljših slovenskih K-1 borcev dobro zaveda.

"Nisem zadovoljen. Čeprav sem imel občutek, da sem zmagal, publika tega občutka očitno ni imela. Treba je videti posnetek. Morda sem se iztrošil, ker sem se boril v kategoriji do 77 kilogramov. Zadnji dan sem izgubil pet kilogramov, mogoče je to pustilo posledice," je po WFC 15 razlagal Fabjan in v isti sapi nadaljeval: "Ndombi Kande danes ne premaga Mirana Fabjana, ki smo ga videli proti Shkodranu Veseliju, ne premaga Mirana Fabjana, ki smo ga videli  proti Aleksandru Stecurenku. Miran je bil danes … Ne vem, nekaj ni 'štimalo'. Kaj je, bo treba videti."

Seveda se ob seciranju njegove zmage proti borcu iz Konga nismo mogli izogniti žvižgom. "Žvižgi so pravica publike. Velikokrat so me nagradili z aplavzom in sem ga sprejel, tokrat so mi namenili žvižge, ki jih prav tako sprejemam. Dal bom vse od sebe, da naslednjič tega ne bo več," je dejal Fabjan in pošteno priznal: "Seveda so me žvižgi prizadeli."

Bi bila poštena dodatna, četrta runda? "Mogoče. Četrta runda je šla vedno meni v prid, tako da se ne bi pritoževal nad četrto rundo, niti se ne bi pritoževal, če bi zmago dali njemu. Sprejmem vsako sodniško odločitev. Toda menim, da sem naredil dovolj za zmago. Govoril sem s komentatorjem Williamom Vandersom, ki je dejal, da sem zmagal. Govoril sem s tremi sodniki, ki so dejali, da ni pomembna publika, da sem zadel več čistih udarcev. Morda je moja izčrpanost pripomogla k temu, da je publika menila drugače. Na koncu pa štejejo udarci in odločitev. Miran Fabjan ima zdaj 32. zmago – to je vse, kar šteje na koncu dneva."

Čeprav v tistem trenutku Fabjan še ni vedel za odločitev prvega človeka WFC Zlatka Mahiča, da bomo na naslednjem WFC-ju videli rematch, je že takrat zatrdil, da se s Kandejem lahko pomeri še enkrat: "Vedno sem govoril: 'Kdorkoli se želi boriti z Miranom Fabjanom in ima 80 kilogramov, sprejmem.' Jaz res ne izbiram dvobojev. Če mi pripeljete najboljšega borca, se bom boril z njim, tudi če bom izgubil. Če se bom boril z najslabšim, bom nokavtiral najslabšega. Jaz pridem v ring in ne vprašam, kdo je moj nasprotnik, vprašam le to, koliko kilogramov moram imeti. To je moje delo, da navdušujem publiko. Devetkrat mi je uspelo, v deseto pa mi je spodletelo."

Marsikdo Fabjanu v intervjujih pred borbo očita prepotentnost, česar se sam dobro zaveda. "Morda v intervjujih pred borbo videti, da borca ne spoštujem. To je neumnost. Tudi pridem jezen v ring, ampak tako se motiviram," je v svoj bran dejal slovenski Rocky in za konec še povedal: "Že v torek bom treniral naprej. Novega leta za mene ne bo, božiča ne bo, šel bom le v cerkev, drugače bom treniral. Naslednjič bom prišel na WFC in bom Ndombija razbil tako, da mu ne bo nič jasno."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.