Šport
27 ogledov

Fabjan "osvojil" Trst

Miran Fabjan s pokalom, ki ga je prejel za zmago. (Foto: Žiga Švigelj)
1/66
Žurnal24 main
Slovenski borec Miran Fabjan je v soboto v Trstu na Muay Thai – K1 spektaklu rutinirano premagal Francoza Reghija Issama. Jasmin Bečirović izgubil borbo za naslov evropskega prvaka.
Video
V sredo si boste lahko ogledali videointervju z Miranom Fabjanom.

V napovedi borilnega spektakla Muay Thai – K1 v Trstu smo zapisali, da slovenski borec Miran Fabjan "napada“ Trst. Sedaj pa lahko zapišemo, da je Fabjan Trst "osvojil“, saj je Francoza Reghija Issama premagal v slogu velikih borcev. Pred nekaj več kot tisoč ljudmi v čudoviti dvorani Palatrieste, ki sicer sprejme skoraj sedem tisoč ljudi, je Slovenec Issamu že na začetku nakazal, kako se utegne končati dvoboj. Fabjan je tako od samega začetka narekoval tempo in bil boljši, hitrejši in tudi natančnejši. Ko so se s tribun oglasili še številni njegovi navijači in mu s tem dali še nekaj dodatnega zagona za zaključek borbe, je postalo jasno, da bo sodnik po koncu borbe v znak zmage vzdignil Fabjanovo roko. Zmagovalec 8. WFC turnirja je tako pred novim WFC turnirjem, ki bo 20. decembra znova v Ljubljani, dokazal, da je v odlični formi ter da garanje na treningih ne gre v nič. Vsekakor Hrvat Nikola Božić, s katerim se bo Fabjan udaril v Ljubljani v prihodnjih dneh, ne bo imel mirnega spanca.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bečirović (nezasluženo) ostal brez naslova
V Trstu smo imeli Slovenci še enega predstavnika. Jasmin Bečirović se je v borbi za naslov evropskega prvaka MTA pomeril z Moaremom Tufekcićom. Po dobri borbi, v kateri nobeden od nasprotnikov ni skoparil z močnimi udarci, so sodniki po petih rundah zmago pripisali Tufekciću. Po mnenju mnogih gledalcev in tudi Fabjana sodniška odločitev ni bila pravilna, saj sta bila borca zelo izenačena in bi morala biti na sporedu dodatna runda, v kateri bi se pokazalo, kdo je boljši. V glavni borbi večera sta se pomerila domačin Diego Calzolari in Tajec Khem Fairtex. Zmage se je brez večjih težav veselil Fairtex, Calzolari pa kljub številnim navijačem ni pokazal dovolj, da bi vsaj resneje pariral za naslov, kaj šele, da bi lahko razmišljal o zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.