Šport
13 ogledov

Fabjan: "Slovenk se bodo bali"

Včeraj sta Vesna in Katja dosegli dvojno zmago. Kaj pa na štafeti? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po eni najlepših zgodb, spisanih v kroniki slovenskega smučarskega teka, in svoji drugi zaporedni zmagi v Ribinsku se je za zurnal24.si iz Rusije oglasila Vesna Fabjan: "Dvojna zmaga je nekaj zgodovinskega."

Lahko opišete svoje občutke?
Vedela sem, kje moram paziti in kje napadati. Res pa je, da sem bila pred startom in po kvalifikacijah zelo živčna, kar se mi ni zgodilo že kar nekaj časa. V tekmo nisem šla zelo samozavestno. Po vseh težavah z boleznijo sem si želela dobrega rezultata. Tekma je bila zame zelo težka, ker sem bojevala bitko tudi sama s sabo. Dokazala sem, da se vračam nazaj in da sem na pravi poti.

Je dvojna zmaga v Ribinsku največji uspeh slovenskega teka na smučeh?

Vsekakor. Dvojna zmaga je nekaj zgodovinskega – prvič dve tekmovalki na stopničkah, in še prvo in drugo mesto. Prekrasen občutek, da nama je to uspelo. Slovenski dan v Ribinsku.

Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah bo v Oslu oziroma na Holmenkollnu potekalo od 23. 2. do 6. 3.

Nastopov za tekačice pa ta konec tedna še ni konec – v nedeljo Slovenke čaka tudi štafeta. "Sama bom v tretji ali četrti predaji. Cilji so visoki, vsaka bo dala vse od sebe, ob tem pa bo to dober trening za svetovno prvenstvo," je dejala Vesna.

Torej čudovita napoved pred svetovnim prvenstvom …
Pred njim je težko kaj reči, to je tekma zase, tekma presenečenj. Tudi tekmovalke, ki jih ni tu, imajo za cilj le vrhunsko uvrstitev na SP. Spredaj bo tista, ki si bo bolj želela, tista, ki bo imela svoj dan. Želim si, da bi bila tudi sreča na naši strani. Slovenke smo dokazale, da smo tudi ekipno zelo močne. Zato mislim, da se nas bodo na SP bali.

Boste napadli kolajno?
Takšne napovedi so nehvaležne. Velike tekme so polne presenečenj. Vsi si želimo najboljšega, moralo se bo vse poklopiti: počutje, smuči, servis, vreme, snežna podlaga.

V katerih disciplinah boste startali?
O tem se še nismo konkretno pogovarjali. Začne se s sprintersko tekmo, nato pa se bomo sproti odločali. Na SP bo veliko, zato je trenutno prezgodaj govoriti o disciplinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.