Šport
55 ogledov

Fabjan takoj 'na polno'

Miran Fabjan si bržkone želi, da bi tudi Božića na tla spravil predčasno. Žurnal24 main
Slovenski borec Miran Fabjan je odlično pripravljen na sobotni Mega Fight v Umagu. V glavni borbi večera se bo pomeril s Hrvatom Nikolo Božićem. Fabjan bo v napad krenil od prve sekunde.

"Na dvoboj sem pripravljen 100-odstotno. Tudi bolezen, ki me je mučila pred kratkim, je pozabljena," je na naše vprašanje, kako se počuti pred sobotnim Mega Fight spektaklom v Umagu, odgovoril Miran Fabjan. Prvi šampion WFC se bo v glavni borbi večera pomeril z domačinom Nikolo Božićem. Fabjan si je med pripravami na borbo ogledal tudi nekaj posnetkov borb svojega nasprotnika. "Pogledal sem si nekaj posnetkov njegovih borb. Videl sem tisto, kar je za videti," je dejal Fabjan, ki je že v petek zvečer prispel na prizorišče. Ko smo Mirana povprašali, ali gre na zmago, je zelo samozavestno odgovoril: "Seveda grem na zmago. Vse razen zmage bi bilo zame veliko razočaranje in presenečenje. Sicer svojega nasprotnika ne podcenjujem, jaz bom šel v borbo, kot da bi se boril s svetovnim prvakom, toda menim, da bi ga moral premagati."

Fabjan se bo z Božićem boril po pravilih K-1. Runda bo trajala le dve minuti in ne tri, kot je to v navadi. "Zaradi tega bom držal bolj visok ritem. V napad bom krenil od prve sekunde in kar bo, bo. Torej če je že krajša runda, bom jaz toliko bolj napadal, da se bosta ti dve minuti mojemu nasprotniku še kako vlekli," je na to temo povedal odlično pripravljeni Fabjan, ki računa tudi na to, da bo obračun z Božićem končan predčasno. " Seveda računam na predčasen konec borbe, ker mislim, da bom na Hrvaškem težko zmagal po sodniški odločitvi, tako da bom šel že takoj od začetka 'na polno' v glavo." Vsekakor se Božiću ne obeta nič dobrega, saj je bilo že v glasu Fabjana začutiti, da razmišlja le o tem, kako bo najhitreje obračunal z njim.

V Umagu bo sicer na sporedu deset borb. Nastopili bodo predstavniki s Hrvaške, iz Slovenije in Italije. Ob Fabjanu pa bosta v ring stopila še dva Slovenca. Rok Demič se bo pomeril s Hrvatom Antonom Kristo. Bor Bratovž pa še z enim domačinom Danijelom Džebićem. Zaradi bližine Slovenije lahko naši trije borci pričakujejo tudi bučno podporo s tribun.

Mega Fight v Umagu:

1. borba:
Nikša Kržić : Danijel Horvat

2. borba:
Anton Krista : Rok Demič

3. borba:
Sreten Miletić : Paolo Peri

4. borba:
Slobodan Kajmakoski : Marco Micali

5. borba:
Dalibor Ivančević : Ivan Bijelić

6. borba:
Sanjin Pol Vrgoč : Petar Živković

7. borba:
Danijel Džebić : Bor Bratovž

8. borba (glavna borba večera):
Nikola Božić : Miran Fabjan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.