Šport
12 ogledov

Fabjan želi Zoraja in klanje

Mirana Fabjana zdaj čaka počitek, nato pa priprave na borbo za evropskega prvaka Žurnal24 main
Na WFC 11 – Bash at the Beach je v vsem svojem sijaju znova zasijal Miran Fabjan. Bosanec Mesud Selimović mu ni bil dorasel. "Rocky" zdaj želi kvalitetnega borca in tri runde klanja.
Pohvalil občinstvo
Vsi slovenski borci po vrsti po koncu spektakla niso našli besed, s katerimi bi opisali čudovito občinstvo. "Občinstvo je bilo res fenomenalno. Ni Tivoli, toda tudi tukaj je bilo fenomenalno. Na Tivoli sem se res tako navadil, tista dvorana je moja. Verjetno bi tudi Avditorij postal moj, če bi tukaj priredili tri WFC. V Tivoliju je magičen ambient. A tudi tukaj je bilo odlično, ko sem šel v ring, so mi šle kocine pokonci," se je navdušene množice dotaknil Fabjan.

"To je moj ring. Tukaj notri nasprotniku ne dam niti centimetra,“ je po novi zmagi, že šesti zapored na WFC, skupno pa deveti, dejal Miran Fabjan. V portoroškem Avditoriju je še enkrat več dokazal, da se razvija v vrhunskega borca. Bosanca Mesuda Selimovića je že v prvi rundi predvsem z močnimi udarci s koleni povsem dotolkel, tako da je slednji borbo po koncu prve runde zaradi poškodbe reber predal. Zmaga pa je vredna še toliko več, saj je Fabjan v ring prišel s poškodovano desno roko. "Tudi če pride do poškodbe, se borbe na WFC ne odpove. V ring se gre s poškodbo in se zaključi tako, kot sem jaz,“ je v svojem slogu nadaljeval borec iz Branika, ki si je za srčno predstavo prislužil prstan WFC za najboljšo borbo večera, in dodal, da Selimović ne bi preživel druge runde, če bi se odločil za nadaljevanje: "Dobil je nekaj močnih udarcev s koleni, in čeprav bi prišel v drugo rundo, bi se hitro končalo, saj je manjkal le še en kroše v telo in nasprotnik bi se usedel.“ Fabjan v borbo sicer ni krenil najboljše. Še posebej nam je v oči padel ponoven zdrs in padec na zadnjo plat po le nekaj sekundah: "To je moj 'defekt' in je zagotovo nekaj, kar moram popraviti. Sicer ni nevarno, saj nasprotniku zadam močan udarec z nogo, nato pa mi zdrsne. In to se mi je zgodilo praktično na vseh borbah v moji karieri,“ se napake zaveda Fabjan, ki je nato pripomnil: "Če se bodo vse borbe končale tako, potem lahko do konca svoje kariere na začetku vedno padem (smeh).

Kljub ne najbolj prepričljivemu začetku Fabjana pa se po hitrem koncu nismo mogli znebiti občutka, da mu Selimović ni bil dorasel: "Ne vem, kaj je bilo z nasprotnikom. Vem, da mi morajo zdaj pripeljati res vrhunskega borca, da gledalcem pokažemo tri runde klanja, in naj zmaga najboljši,“ je na naša namigovanja odvrnil "Rocky“ in razkril, s kom se želi pomeriti v eni od naslednjih borb: "Jaz sem Zlatku (Zlatko Mahič, predsednik WFC, op. p.) že večkrat rekel, da si želim Emila Zoraja. Res se želim boriti z njim, ker mislim, da sem mu zdaj dorasel in mislim, da sem ga tudi prerasel. On je veliko ime. Če ga premagam v prvi rundi, ne bo nihče rekel, da je on slab borec, temveč bodo rekli, da je Fabjan dober. In želim si tega, da bi rekli, da je Fabjan dober in ne da je nasprotnik slab.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.