Šport
36 ogledov

Fabjan zmagovito v Trstu

Miran Fabjan Stanislav Zaniewski Trst Matjaž Knuplež
Eden naših najboljših K-1 borcev Miran Fabjan je v petek v Trstu v borbi za naslov evropskega MTA prvaka v kategoriji do 81 kilogramov po soglasni sodniški odločitvi premagal Stanislava Zaniewskega in se mu hkrati tudi oddolžil za poraz na Tatneft Cupu.

Potem ko Miran Fabjan ni bil najbolj zadovoljen z zadnjimi predstavami, je v petek v Tržaškem zalivu znova pokazal svoj pravi obraz. V rematchu proti Stanislavu Zaniewskemu je dokazal, da je na Tatneft Cupu res izgubil le zaradi lastne napake, saj je bil tokrat boljši v vseh elementih borbe.

Da bomo Slovenci Trst zapuščali z nasmeškom na obrazu, je bilo slutiti že kakšno uro pred borbo, ko je Fabjan sproščeno kramljal s svojo ekipo in dajal vtis, da mu prav nič ne more vzeti zmage. Fabjan je v tem stilu tudi začel borbo za naslov MTA evropskega prvaka do 81 kilogramov proti Zaniewskemu. Član Yaksha Combat Teama je od začetnega gonga dalje imel popolno prevlado ringu, ob nasvetih iz svojega kota pa iz runde v rundo povečeval svojo prednost. Po petih rundah tako ni bilo dvoma o zmagovalcu, čeprav bi v zadnjih 15 sekundah po pravem masakru daljši konec lahko potegnil tudi Poljak, a brada Fabjana ni popustila in slovenska veselica sredi Trsta se je lahko začela. Fabjan je na koncu slavil s kar 50:43, kar še dodatno priča o premoči našega borca.

Avgusta v Portorožu spektakel brez primere

Fabjana v prihodnjih dneh čaka nekaj malega počitka, sicer pa je že povsem usmerjen v pripravo velikega borilnega spektakel, ki bo na sporedu 18. avgusta v portoroškem avditoriju, kjer bodo nastopili praktično vsi naši najboljši stand-up borci. Gledalcem na Obali se bodo ob Fabjanu predstavili tudi Franci Grajš, Rok Štrucl, Jasmin Bečirović, Samo Petje, Redžo Ljutić, Uroš Veličevič in mnogi drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.