Šport
15 ogledov

Fabjanova prvič na stopničkah

Žurnal24 main
Vesna Fabjan je z vrhunskim tekom v finalu ženskega šprinta za svetovni pokal v Düsseldorfu prišla do tretjega mesta in dosegla uspeh kariere. Zaostala je le za Švedinjo Falkovo in Rusinjo Korosteljevo.

Vesna Fabjan je z odličnim tekom od štarta do cilja prišla do tretjega mesta (+0,2). Drugo mesto je izgubila prav v ciljnem šprintu, ko jo je prehitela Rusinja Natalija Korosteljeva. Zmagala je Hanna Falk. Petra Majdič je osvojila 13. mesto, Katja Višnar pa 26.

Fabjanova je po tekmi povedala: "Izjemno sem zadovoljna. Prvič sem na stopničkah. Res je fantastično. Verjela sem, da sem tega sposobna, to sem tudi danes pokazala. Sem zelo, zelo zadovoljna. Ker sem po tekmah v Kuusamu odšla domov, je bilo veliko potovanja, vendar smo opravili nekaj kvalitetnega treninga v Obertilliachu. Pogoji so bili odlični, nov sneg ter sonce kar meni zelo odgovarja."

V nedeljo bo v Düsseldorfu na sporedu še ekipni sprint, kjer bosta nastopili tudi Fabjanova in Višnarjeva, nato pa se karavana seli v švicarski Davos, kjer bo še zadnja tekma pred svetovnim pokalom na Rogli 19. in 20. decembra.

Ivan Hudač, glavni trener slovenske reprezentance, je po tekmi za zurnal24.si navdušeno razlagal: ''Pričakovali smo, da bo Vesna med prvimi šestimi, želeli pa smo si tudi stopničk. Fenomenalno, da ji je to uspelo! Dobra pripravljenost, dobre smučke in dobra tehnika so danes bili ključni dejavniki uspeha Vesne Fabjan, ki iz leta v leto, iz tekme v tekmo dobiva nove izkušnje. Tudi taktično je dobro odtekla. Vse se je poklopilo in rezultat je prišel. Upam, da bo v sezoni osvojila še kakšne stopničke, saj je pred nami še veliko šprintov. Tudi Petra in Katja sta bili dovolj močni, a sta obe naredili taktični napaki. Ko je Petra hotela prehiteti Bjoergenovo, je v ovinku izgubila hitrost, in to jo je stalo dobre končne uvrstitve.''

V polfinalnem teku je Vesna Fabjan odlično finiširala in si z drugim mestom v prvi polfinalni skupini zagotovila nastop v finalu. V četrtfinalnih bojih sta izpadli Petra Majdič in Katja Višnar, medtem ko se je z dobrim smučanjem Vesna Fabjan prebila v nadaljnje tekmovanje.

V moški konkurenci je slavil Aleksej Petuhov pred Andersom Gloeersenom in Eirikom Brandsdalom.

Sprint (Ž), Düsseldorf:
 1. Hanna Falk (ŠVE)
 2. Natalija Korosteleva (RUS)
 3. Vesna Fabjan (SLO)
 4. Ida Ingemarsdotter (ŠVE)
 5. Celine Brun-Lie (NOR)
13. Petra Majdič (SLO)
26. Katja Višnar (SLO)

Sprint (M), Düsseldorf:
 1. Aleksej Petuhov (RUS)
 2. Anders Gloeersen (NOR)
 3. Eirik Brandsdal (NOR)
 4. John Kristian Dahl (NOR)
 5. Ola Vigen Hattestad (NOR)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.