Šport
7 ogledov

Fabjanova svetovna prvakinja!

fabjan_action Žurnal24 main
V Malles Venosti v Italiji poteka svetovno prvenstvo v smučarskih tekih do 23 let. Slovenska tekačica Vesna Fabjan je v sprintu osvojila zlato medaljo.
 
 

Pravzaprav so bile glavne favoritke za zmago druge tekmovalke, ampak zdaj sem jaz na najvišji stopnički.

Vesna Fabjan

 
Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan je osvojila naslov svetovne prvakinje do 23 let. Fabjanova je bila v italijanski Malles Venosti v pokrajini Bolzano najboljša v sprintu, lep uspeh pa je z devetim mestom dopolnila še Barbara Jezeršek. Pri moških je naslov svetovnega prvaka U-23 osvojil Šved Robin Bryntesson.

"Pravzaprav so bile glavne favoritke za zmago druge tekmovalke, ampak zdaj sem jaz na najvišji stopnički. Vse je potekalo odlično, precej bolje kot sem pričakovala, v finalu pa sem že kmalu naredila pomembno razliko. Proga mi je bila pisana na kožo, najlepša nagrada za ves trud pri treningih pa je tokratna zlata kolajna okrog vratu," je po tekmi povedala slovenska smučarska tekačica, ki je tudi državna prvakinja v sprintu. Prvenstvo se bo končalo prihodnji petek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.