Šport
19 ogledov

Fabjanovi 17. na Kitajskem

Simpatični sestri Fabjan sta na Kitajskem pristali na 17. mestu. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Najuspešnejši slovenski odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta v tem tednu uspešno nastopili na turnirju svetovne lige FIVB v Sanyji na Kitajskem in še tretjič v letošnji sezoni osvojili 17. mesto.

Sestri Fabjan sta na azijsko turnejo, ki se bo zaključila na Tajskem, odpotovali z željo, da bi si pred zaključkom letošnje sezone nabrali čim več točk na svetovni lestvici in s tem tudi boljše izhodišče za prihodnjo sezono. Slovenskima odbojkaricama se je sreča nasmehnila že na prvem turnirju na Kitajskem, kjer sta se zaradi zadostnega števila točk izognili kvalifikacijam in se prvič doslej neposredno uvrstili na glavni turnir.

V prvem krogu tekmovanja v Sanyji bi morali biti njuni nasprotnici Italijanki Daniela Gioria in Giulia Momoli, vendar sta se morali Fabjanovi zaradi odsotnosti ene od ekip v prvem delu tekmovanja pomeriti z Brazilkama Mario Claro in Carol, sicer desetima nosilkama turnirja. Slovenki sta se favoriziranima nasprotnicama dobro upirali in na koncu izgubili z 0:2 (15, 17).

V prvem krogu repasaža sta Erika in Simona po 51 minutah tekme z 2:1 (-24, 19, 8) odpravili Poljakinji Kolosinsko in Urbanovo, v drugem krogu pa sta morali Slovenki priznati premoč Rusinjama Širjajevi in Ukolovi, ki sta prvi niz dobili šele na razliko (23:21), v drugem delu tekme pa sta Fabjanovi precej popustili in niz izgubili na 11. točki.

Erika in Simona bosta prihodnji teden nastopili še na zadnjem turnirju letošnje sezone v Phuketu na Tajskem, kjer si bosta v kvalifikacijah poskušali priigrati nastop v glavnem delu tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.