Šport
20 ogledov

Fabjanovi med 16 v Evropi

(Foto: CEV)
1/5
Žurnal24 main
Odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta se po razburljivih bojih uvrstili med 16 najboljših ekip evropskega prvenstva, ki te dni poteka v Berlinu. Ne spreglejte dodane galerije.

Napredovanje v 1. krog evropskega prvenstva je Eriki in Simoni Fabjan po dveh porazih zagotavljala le zmaga nad Čehinjama Karolino Rehackovo/Michaelo Vorlovo, saj bi njun izkupiček točk našel mesto med štirimi najboljšimi tretjeuvrščenimi ekipami. Maratonski izgubljeni prvi niz slednjih s 33:31 pa ni bil pravi pokazatelj moči, saj sta se naši odbojkarici le zbrali in se z dvema dobljenima nizoma (21:19, 15:9) veselili napredovanja v osmino finala. Družbo naši navezi bodo delale vse štiri nemške ekipe, dve iz Nizozemske in Švice ter po ena predstavnica iz Rusije, Grčije, Avstrije, Španije, Italije, Latvije in Finske.

Žreb je sestrama naklonjen, saj se bosta v 1. krogu udarili z domačinkama Jano Köhler/Julio Sude, mesto višje (16.) postavljenima nosilkama, proti katerima je zmaga dosegljiva, a sta Nemki v svoji skupini slavili na vseh treh dvobojih.

V prejšnjih dvobojih sta bili za Dolenjki najprej usodni osmi nosilki Elso Macmillan Baquerizo/Liliano Fernández Steiner iz Španije, ki sta Slovenki ugnali z 2:0 (21-17, 21-17). V drugem dvoboju sta sestri "pokazali zobe" favoriziranima Švicarkama, petima nosilkama Simone Kuhn/Nadine Zumkehr, ki sta slast zmage okusili šele v 54. minuti. Slavili sta z 2:1 (21-23, 21-9, 16-14), Erika Fabjan pa je bila kljub porazu pozitivna: "Tretji niz sva vodili že 13:9, a sva bili v končnici premalo odločni in sva tako zapravili priložnost za zmago proti igralkam svetovnega kova. Kljub temu sva veseli, da sva uspeli konkurirati tako kvalitetni ekipi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.