Šport
16 ogledov

Fair z zmago do 1,1 milijona dolarjev

Na pomladnem turnirju je največ pobral Ryan toetagU Fair. (Foto: cardplayer.com) Žurnal24 main
Na 114 turnirjih letošnjega prvenstva SCOOP je nastopilo kar 130.746 igralcev, ki so skupaj ustvarili nagradni sklad v višini 63.802.405 dolarjev. Na pomladnem turnirju je največ pobral Ryan toetagU Fair.

Z glavnim turnirjem v vseh treh kategorijah se je ta konec tedna končalo PokerStarsovo Pomladno prvenstvo v spletnem pokru (SCOOP), ki je ponovno preseglo vsa pričakovanja organizatorjev. Na 114 turnirjih letošnjega prvenstva SCOOP je namreč nastopilo kar 130.746 igralcev, ki so skupaj ustvarili nagradni sklad v višini prav neverjetnih 63.802.405 $ (zagotovljeni nagradni sklad je znašal 45 milijonov dolarjev).

Igralec, ki si bo to prvenstvo najbolj zapomnil, bo zagotovo Američan Ryan toetagU Fair, ki je v svoj žep pospravil največji del tega nagradnega sklada, potem ko je pred nekaj urami ugnal prav vso konkurenco na najdražjem glavnem turnirju SCOOP. Na turnirju s prijavnino kar 10.000 $ je sicer nastopilo 615 igralcev, a se je, potem ko je v heads-up delu turnirja opravil še s Švedom Kristofferjem Thorssonom, naslova in kar 1.162.350$ nagrade lahko veselil Američan Fair.

Pred začetkom sklepnega dela glavnega turnirja je bil v boljšem položaju Fair, ki je imel skorajda polovico več žetonov od svojega švedskega izzivalca, da so pred njim končali prav vsi žetoni, pa je bilo nato potrebnih še 45 iger.

V zadnji igri je Ryan ob slepih stavah 10.000/20.000 (ante: 2.500) pred flopom višal na 48.000 žetonov, kar pa ni prestrašilo Thorssona, ki je nemudoma povišal na 153.000, a je nato tudi Američan še enkrat segel po svojih žetonih, vse skupaj pa se je končalo s Švedovim all-inom. Slednji je nato obrnil {7-Spades}{7-Clubs}, Fair pa {J-Spades}{J-Clubs}, a kljub Američanovi veliki prednosti še vedno nič ni bilo odločeno, saj bi že ena sama karta lahko popolnoma spremenila razmerje moči za mizo. Do tega na koncu vendarle ni prišlo, saj so skupne karte {4-Clubs}{4-Hearts}{K-Clubs}{K-Spades}{J-Diamonds} nato le še potrdile Fairovo zmago in tako glavnega turnirja kot tudi prvenstva SCOOP je bilo za eno leto konec.

Zanimivo je, da je v trenutku, ko so bili v igri za naslov še trije igralci, prav Šved zavrnil dogovor, ki bi mu prinesel višjo nagrado, kot pa si jo je priigral za osvojeno drugo mesto.

Kot tudi na drugih turnirjih letošnjega prvenstva SCOOP so tudi na vseh treh glavnih turnirjih najbolj razočarali prav profesionalci, saj je le redkim med njimi uspelo poseči po najvišjih uvrstitvah, praktično edina izjema na celotnem prvenstvu je bil član Titanove ekipe profesionalcev Sorel Mizzi, ki je dobil Short-handed Limit Hold'Em turnir.

Naj za konec z velikim veseljem zapišemo še to, da prvenstvo SCOOP tudi letos ni minilo brez slovenske udeležbe, saj je bilo s strani naših igralcev za SCOOP turnirje vplačanih kar 1.198 prijavnin, od tega pa vam je 199-krat tudi uspelo priti do denarnih nagrad. Enemu od naših igralcev je uspel celo veliki met in se je uvrstil na finalno mizo svojega turnirja, skupaj pa ste vsi Slovenci, ki ste sodelovali na tem prvenstvu, zaslužili lepih 50.454 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.