Šport
49 ogledov

Fak na stopničkah v Anterselvi

Jakov Fak EPA
Slovenski biatlonski as Jakov Fak je z enim kazenskim krogom zasedel tretje mesto na šprinterski preizkušnji v Anterselvi.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na sprinterski tekmi v italijanski Anterselvi osvojil tretje mesto. Za Nemcem Simonom Schemppom (23:18,8/0) je po kazenskem krogu zaostal za 20,1 sekunde, drugo mesto je osvojil Rus Jevgenij Garaničev, ki je tako kot zmagovalec dosegel strelsko ničlo, v smučini pa je bil 14 sekund počasnejši od zmagovalca.

Fak je bil tudi tokrat v igri za zmago, žal pa je na drugem streljanju zgrešil zadnji strel, ki ga je oddaljil od boja za zmago. Trener Uroš Velepec nad dosežkom svojega glavnega aduta ni bil presenečen, saj je Fak na treningih, pa tudi prejšnji teden na tekmi v Ruhpoldingu na Bavarskem že kazal, da je izredno hiter v smučini. "Tam smo imeli tudi nekaj smole. Na prvi tekmi smo izbrali slabe smuči, kar se vsakemu servisu zgodi dvakrat ali trikrat na sezono. Nato je imel na zadnji tekmi še tisto nesrečo s padcem, kjer je zapravil visoko mesto, a videlo se je, da sodi med najboljše," je menil vodja slovenske stroke.

Ostali slovenski tekmovalci kljub izrednemu streljanju niso posegli po vidnejših uvrstitvah. Preostala trojica Slovencev je dosegla strelsko ničlo, a na zasledovalno tekmo se je s 53. mestom uvrstil le 53. Rok Tršan, Lenart Oblak je bil 61., Peter Dokl pa 69. Klemen Bauer zaradi bolezni ni nastopil.

V četrtek ob 14.30 se bodo v sprintu pomerila dekleta. "Tudi Teja Gregorin je trenutno zelo hitra, strelja pa že celo sezono zelo dobro. Izredno ji odgovarja tudi tekma v Anterselvi, kjer je vedno hitra. In tudi ona zna jutri poseči visoko," za četrtek napoveduje Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.