Šport
14 ogledov

Fak na tekmi prvakov v Moskvi

Jakov Fak Anže Petkovšek
Biatlonska sezona je glede najmočnejših tekem na svetu končana, tekmovalci pa imajo kljub temu še številne obveznosti. Svetovni prvak na 20-kilometrski razdalji Jakov Fak bo konec tedna nastopil na tekmi v Moskvi, na tako imenovani tekmi prvakov.

Tekme prvakov se bo udeležilo le petnajst najboljših biatloncev in petnajst najboljših biatlonk na svetu. Nato bo Jakov Fak pot nadaljeval na Kamčatko, kjer se mu bodo na tradicionalni mednarodni tekmi v spomin na Vitalija Fatjanova pridružili še ostali iz srebrne mešane štafete Teja Gregorin, Andreja Mali in Klemen Bauer.

"Zaradi bolezni so se moji nastopi na svetovnem prvenstvu in tudi v svetovnem pokalu predčasno končali, zato sem bil vesel povabil v Moskvo in na Kamčatko. S tem so organizatorji izrekli posebno priznanje tudi slovenskemu biatlonu in našim uspehom v zadnji sezoni. Zaradi zdravstvenih težav in številnih medijskih obveznosti sem zdaj treniral manj, kot bi si želel, pa vendarle računam na dober tekmovalni izkupiček. Seveda pa bo v ospredju predvsem spektakel za gledalce, ki se jih je lani zbralo več deset tisoč," se je iz ruske prestolnice že oglasil Fak.

V biatlonski zvezi pa potekajo trenerske analize. Vodstvo slovenske reprezentance se je že sestalo na strokovnem svetu, kjer so obravnavali tekmovalne uspehe in predloge za naslednjo sezono; že v kratkem pa bo zasedal tudi zbor za biatlon, ki bo sprejel vse pomembnejše odločitve za nadaljnji razvoj biatlona v Sloveniji.

Po krajšem premoru se bodo biatlonci in biatlonke predvidoma že maja spet sestali na prvem skupnem pripravljalnem taboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.