Šport
18 ogledov

"Fak ne bo končal kariere"

Jakov Fak v teh dneh ne preživlja najlepših dni svojega življenja. (Foto: Jurica Žurnal24 main
Poteza Jakova Faka, ki je v ponedeljek v Zagrebu dejal, da bo prekinil svojo kariero, če mu Hrvaška biatlonska zveza ne bo izdala izpisnice, še vedno močno odmeva. Zdaj se je oglasil Zlatko Mateša.

Zgodba Jakova Faka še vleče že nekaj časa. Po ponedeljkovi novinarski konferenci dobitnika olimpijske kolajne v Zagrebu pa se zdi, da bo v naslednjih dneh le dobila svoj konec. Fak je zagrozil s koncem kariere, če mu hrvaška biatlonska zveza ne bo odobrila dovoljenja, ki bi mu omogočilo nastopanje za Slovenijo. Predsednik Hrvaškega olimpijskega komiteja, Zlatko Mateša, pa meni, da se Fak za tako revolucionarno potezo vendarle ne bo odločil. "Slišal sem, da razmišlja o tem, toda to se ne bo zgodilo. Vse se bo uredilo, ni možnosti, da Jakov prekine kariero," meni Mateša, ki je še enkrat potrdil, da so naredili vse, da bi Faka zadržali na Hrvaškem. "Težko mi je zaradi njegove odločitve, da bo nastopal za Slovenijo."

Mateša je sicer prepričan, da bi se problem lahko hitro rešil, a le, če bi se pokazalo malo volje. "Menim, da bi se morali sestati predstavniki obeh zvez. Jakov od mene ni prosil nobene pomoči, toda jaz mu niti ne bi mogel pomagati, ker se govori o težavah, ki jih morajo rešiti na zvezi. Treba je pokazati le malo volje," je še dejal Zlatko Mateša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.