Šport
0 ogledov

Fak ne bo odpotoval na SP!

Jakov Fak se je po posvetovanju z zdravniki raje odločil za kariero kot le eno v Nik Rovan
Biatlonsko svetovno prvenstvo v Hanti Mansijsku je pred vrati, najboljši slovenski biatlonec to zimo Jakov Fak pa bo zaradi težav s prstom ostal doma.

Na zadnjih tekmah ameriške turneje svetovnega pokala je namreč na prstu desne roke dobil hude ozebline, ki so mu povsem omrtvičile kazalec, s katerim sicer pritiska na sprožilec biatlonske puške.

Vsi drugi člani slovenske reprezentance se bodo po načrtu odpravili na prvenstvo v Rusijo v ponedeljek zgodaj zjutraj, so še sporočili iz biatlonskega tabora.
"Takšna je odločitev zdravniške ekipe in vodstva reprezentance," je skrušeno povedal Jakov Fak in dodal: "Težko se je sprijazniti s takšnim dejstvom tik pred največjim tekmovanjem sezone, vendar je zdravje na prvem mestu. Sam težko realno ocenim položaj, vendar so vsi zdravniki zelo jasno izrazili mnenje. Kolikor sem sam trmast, bi celo tvegal z nastopi, vendar se lahko stanje drastično poslabša. Sprijazniti se je treba s tem in storiti vse, da se tkivo na prstu obnovi. Jutri grem še na dodatne preiskave."

 

"Jakov se zaveda, da bi s takšnim dejanjem lahko postavil na kocko tudi svojo kariero, zato smo se skupaj odločili, da ostane doma na zdravljenju. Sam sicer nisem zdravnik, vendar so vsi priznani strokovnjaki, s katerimi sodelujemo, ocenili, da je tveganje v primeru nastopa preveliko. Storili smo vse, kar je bilo v naši moči. Stanje se resda izboljšuje, vendar je potreben čas, da se bo tkivo popolnoma obnovilo. Nič ne pomeni eno, čeprav veliko tekmovanje, v primerjavi z desetletjem ali več kariere, ki mu je še ostala," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec.

"Zdaj je treba poiskati trajno rešitev in Jakov bo najprej opravil začeto terapijo. Ponudili smo mu končanje letošnje sezone, vendar je bilo njegovo mnenje, da bo naredil vse, da se še letos vrne na tekme. V toplejših razmerah bo poskusil s postopnimi treningi na Pokljuki, da bi se v primeru zadostnega izboljšanja lahko udeležil finala svetovnega pokala v Oslu konec marca," pa je povedal Matej Oblak, vodja slovenske biatlonske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.