Šport
25 ogledov

Fak ostaja Hrvat in brez trenerja

Fak, Velepec in Klemen Bauer. (Foto: sloski.si) Žurnal24 main
Biatlonec Jakov Fak bo tudi v prihodnjih sezonah nastopal za Hrvaško. S slovensko ekipo je dokončno prekinil sodelovanje. "Upam, da ga na koncu Hrvati ne bodo prinesli okoli," je dejal Uroš Velepec.

Jakov Fak je treniral pod vodstvom slovenskega trenerja Uroša Velepca in s slovenskimi reprezentanti. Minulo zimo se je veliko govorilo o prestopu v slovensko reprezentanco, saj mu na Hrvaškem niso nudili pravih finančnih možnosti. Ko pa je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil bronasto kolajno, so začeli na Hrvaškem nanj gledati bolj resno in delati na tem, da ostane pri njih. "Bili smo v Sloveniji in vse je rešeno. Fak ostaja naš," je ta petek dejal predsednik hrvaške biatlonske zveze Nikola Županić.

Če ne bi obljubil, da bo po olimpijskih igrah nastopal za nas, sploh nikoli ne bi treniral z nami. Vse skupaj je bilo malo izigrano.
Uroš Velepec

"Mi mu nismo mogli obljubiti nič več kot zdaj: štipendijo, kot jo ima Klemen Bauer, in pogoje za trening. Hrvati so mu ponudili več," je za Žurnal24 razkril trener Velepec. "Glede na to, da so v igri veliki denarji in da je star 22 let, ga lahko razumemo. Upam le, da ga na koncu Hrvati ne bodo prinesli okoli in da ne bo dobil ne denarja ne kariere."

Jakov Fak tako s Slovenci ne bo niti več treniral, prav tako njegov trener ni več Valepec. "Jaz nisem mogel ničesar. Jaz sem trener slovenske biatlonske ekipe in treniram tekmovalce, ki so v reprezentanci. Ker ne bo več v ekipi, pač ne bo več treniral z mano," je pojasnil Velepec. "Naredili smo vse, da bi še naprej sodeloval s Slovenci kot doslej. Delali smo v interesu Jakova, a se nismo uspeli dogovoriti," je povedal predsednik hrvaškega olimpijskega komiteja Zlatko Mateša. Fak situacije ne želi komentirati. Velepec o njegovih občutkih pove: "Njemu je zelo težko. A kot rečejo Hrvati: on bi novce in ovce. Tako pa ne gre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.