Šport
21 ogledov

Fak prvič slovenski prvak

Žurnal24 main
Zaradi dežja in poplav je odpadla tekma skakalcev v Kranju in reli v Ajdovščini, uspešno pa so izvedli DP v poletnem biatlonu na Pokljuki. Prvič je slovenski prvak postal Jakov Fak.

Poletno državno prvenstvo je kljub slabemu vremenu in padavinam, ter delno poplavljeni rolkarski stezi na Rudnem polju, prineslo dva nova naslova biatlonskih državnih prvakov v sprintu. Teja Gregorin ga je na 7,5-kilometrski progi osvojila pri članicah in Jakov Fak na 10 km pri članih. Pravzaprav je Jakov (član ŠD Pokljuka) osvojil svoj prvi naslov v slovenskem dresu, potem ko se je odločil za prestop iz hrvaške reprezentance.

Teja Gregorin je bila kljub dvema zgrešenima streloma v položaju stoje 16 sekund hitrejša od druge najuspešnejše še aktivne slovenske biatlonke Tadeje Brankovič Likozar, ki je s streljanjem opravila z odliko in brez napake. Tretje mesto je pripadlo Andreji Mali, ki je bila tokrat enkrat nenatančna na strelišču. Pri članih je moral lanski zmagovalec Klemen Bauer prepustiti premoč Jakovu Faku, saj je na zadnjem strelskem postanku pustil nepokrite kar štiri tarče in zaostal za približno en kazenski krog (+24,7 sekund). Tudi tretje mesto je šlo v Ihan, njegovemu klubskemu in reprezentančnemu kolegu Petru Doklu, ki je bil na streljanju neuspešen le enkrat (0,1).

V nedeljo se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še za poletne naslove državnih prvakov v zasledovanju. Start bo ob 10. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.