Šport
7 ogledov

Fak z enim zgrešenim strelom 4.

Fak je brez dlake na jeziku spregovoril v intervjuju za hrvaški medij. (Foto: Ni
1/17
Žurnal24 main
Z enim zgrešenim strelom in zelo hitrim tekom je Jakov Fak na sprintu na Pokljuki osvojil četrto mesto. Zmagal je Šved Björn Ferry. Janez Marič (48.) in Klemen Bauer (79.) sta razočarala.
Fak je dobro tekel in sodilno streljal. Poglejte v dodani galeriji.

Klemen Bauer je obljubil, da ga slab nastop na četrtkovi individualni tekmi ni spravil s tira, a očitno temu ni bilo tako, saj je na sobotnem sprintu zgrešil štiri od desetih tarč in bil naš najslabši (79.). Še Vasja Rupnik je tekmo na mehkem, novem snegu končal mesto pred njim (štirje zgrešeni). Le malo boljši je bil Janez Marič, ki je bil s tremi zgrešenimi streli 48. Je pa zato več kot 2.000 slovenskih navijačev na sončni Pokljuki navdušil Jakov Fak. V leže je sicer zgrešil eno tarčo, a tekel tako zelo hitro, da je na cilju zaostal le za tremi biatlonci. Za tretjim mestom oziroma za Nemcem Michaelom Greisom (brez zgrešenega strela) je zaostal za 10 sekund. Najboljša sta bila Šved Björn Ferry (zadel je vseh 10 tarč) in Norvežan Tarjei Boe (en zgrešeni strel).

"Po odličnem nastopu mi je padel kamen od srca, kakor tudi ostali ekipi. Upam, da so tudi gledalci zadovoljni s to uvrstitvijo, kakor jaz," je po četrtem mestu dejal Fak. "Na nas je bilo veliko breme, ker smo želeli pred svojo publiko pokazati največ. To breme je tudi vplivalo na nas na strelišču, saj smo se dobro zavedali, da imamo le dve možnosti, ki jih je treba izkoristiti, da bo domača publika zadovoljna. Zgrešen strel? To je biatlon. Vsi želimo, vse zadeti, a se to ne uresniči vedno."

Na strelišču sem začel slabo in zgrešil trikrat, nato sem enkrat zgrešil še v stoje. Štirje zgrešeni streli pa so preveč. Sneg na progi je bil zelo težak, tako da je bilo naporno. Vse skupaj pa ni bilo najbolje.
Vasja Rupnik

Povsem drugačne volje je bil Bauer: "Vse je šlo narobe, saj ste videli. Višek razočaranja. Nimam drugih besed. Ni bilo razloga, da sem tako veliko grešil, zato sem še toliko bolj razočaran. Eden od razlogov za slab nastop je tudi četrtkova predstava. Trenutno sploh ne morem razmišljati, ker sem tako razočaran kot že dolgo ne." Tudi Marič ne pozna razloga za neuspeh na strelišču: "Ob prvem streljanju sem zgrešil dva strela. Ne vem, kaj se je zgodilo, morda je malce zapihalo. Vse sem naredil povsem enako kot pri prvih treh strelih. Motivacija mi zaradi tega ni padla, saj sem vedel, da me čaka še eno streljanje, nato pa mi je še tam ušel en strel. Zaradi novega snega je bila proga zelo težka, toda pogoji so bili za vse enaki. Skupna ocena nastopov na Pokljuki pa je porazna."

Pokljuka, sprint (M):

1. Björn Ferry (Šve) 27:25,9 (0 zgrešenih strelov)
2. Tarjei Boe (Nor) +5,1 (1)
3. Michael Greis (Nem) +8,7 (0)
4. Jakov Fak (Slo) +18,2 (1)
5. Jevgenij Ustjugov (Rus) +23,9 (1)
6. Lukas Hofer (Ita) +29,2 (1)
...
48. Janez Marič (Slo) +2:07,4 (3)
78. Vasja Rupnik (Slo) +3:00,7 (4)
79. Klemen Bauer (Slo) +3:02,3 (4)

Skupno (po 7 od 26 tekem):

1. Tarjei Boe (Nor) 329 točk
2. Emil Hegle Svendsen (Nor) 306
3. Ole Einar Björndalen (Nor) 265
4. Sergej Sednev (Ukr) 220
5. Michael Greis (Nem) 201
6. Martin Fourcade (Fra) 192
...
7. Jakov Fak (Slo) 171
23. Klemen Bauer (Slo) 101
51. Janez Marič (Slo) 35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.