Šport
1 ogledov

Fak: "Želim biti najboljši"

Fak je brez dlake na jeziku spregovoril v intervjuju za hrvaški medij. (Foto: Ni Žurnal24 main
Povzemamo najzanimivejše odgovore Jakova Faka, slovenskega biatlonca, čigar prestop je lani dvignil veliko prahu na obeh straneh Kolpe. "Vse je enostavno, ko nisi v koži športnika," pravi.

"Nisem iskal denarja, ampak sem hotel trenerja, ki me je pripeljal do mojih kolajn. Na hrvaški zvezi so mi stalno odgovarjali 'bo, bo', na koncu pa se to ni zgodilo. Na koncu sem izpadel izdajalec, čeprav so drugi izdali mene," je za omenjeni medij dejal slovenski reprezentant Jakov Fak in izpostavil, kaj ga je najbolj razočaralo v živčni vojni, ki je potekala prejšnjo jesen: "Najbolj me je razočaralo, da vodilni v hrvaški biatlonski zvezi niso izpolnili obljub o prihodu Uroša Velepca, kar je predsednik Županić obljubil osebno."

Fak je znova poudaril žlahtnost sodelovanja z Urošem Velepcem: "Z Velepcem sem že prvo leto sodelovanja postal svetovni biatlonski prvak v poletnem biatlonu, osvojil sem kolajni na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah."

To se utegne zgoditi že naslednjo zimo ali pa eno za njo. Mislim, da pride kmalu.
Jakov Fak o višku kariere

Na Hrvaškem je njegovo "poslovenjenje“ naletelo na precejšnjo mero zgražanja. "Žal mi je, ker je eno zastopati svojo državo, drugo pa, da si enostavno prisiljen iti drugam in nastopati za druge. Mislim, da je veliko ljudi na Hrvaškem dojelo, zakaj sem vzel dvojno državljanstvo. Nisem mogel delati z ljudmi iz hrvaške biatlonske zveze, to je bilo neizogibno. Kdor uperi prst vame, mora pretehtati stališča. Nikogar nisem izdal, ampak so drugi izdali mene," je znova podčrtal Fak in opozoril na materialni vidik svojega športa ter odločnost teči in streljati v svetovnem vrhu: "Vse je zelo enostavno, ko nisi v koži športnika in ko ne veš, koliko odrekanja je bilo potrebnega. Ukvarjam se s športom, v katerem se ne vrti veliko denarja. Od njega je mogoče živeti, če si dober. To pa ne pomeni le pojavljati se v svetovnem pokalu. Lahko bi nadaljeval na Hrvaškem in se uvrščal na 50. do 60. mesto, jaz pa težkim k temu, da bi bil najboljši. Ne, želim biti najboljši."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.