Šport
8 ogledov

Fak zelo blizu vrnitve na tekme

jakov fak EPA
Biatlonska karavana svetovnega pokala se je preselila v Oberhof, kjer bo ta konec tedna na sporedu šest preizkušenj za biatlonke in biatlonce. Dogajanje v Nemčiji bodo s četrtkovo sprintersko preizkušnjo na 10 kilometrov odprli biatlonci. V smučini še vsaj en tekmovalni vikend ne bo Jakova Faka.

Prvi adut moške biatlonske izbrane vrste Jakov Fak bo izpustil tudi četrto letošnje prizorišče tekem za svetovni pokal, zato pa bodo tam nastopili Klemen Bauer, Rok Tršan, Miha Dovžan in Lenart Oblak, medtem ko bo Mitja Drinovec te dni tekmoval na evropskem pokalu v Italiji (Martell-Val Martello). Pri dekletih bosta na startu Teja Gregorin in Anja Eržen.

Pred prvo postojanko v letu 2017 in po tekmah v češkem Novem Mestu so se najboljši slovenski biatlonci in biatlonke preselili v domačo bazo na Pokljuko, kjer so vneto trenirali in se udeležili tekme državnega prvenstva.

Glavni trener slovenskih biatloncev, Tomaš Kos, je o zadnjih dveh tednih povedal: "Pogoji na Pokljuki so bili v času treninga zelo dobri. Trening je v celoti uspel in pripravljeni smo na nove izzive. Najprej smo se malce spočili, nato pa se pripravljali na tri tekmovalne tedne, ki so pred nami. Trening je bil kompleten, delali smo tako na fizični kot strelski pripravi. Pogoji so bili res dobri. Kakšen dan je bil tudi zelo vetroven, tako da smo poskušali streljati tudi v vetru, kar se nam zna obrestovati v Oberhofu, kjer ne pričakujemo umirjene klime. Osebno sem zelo zadovoljen z opravljenim, saj smo dosegli tisto, kar smo načrtovali."

Bauer bo še na četrtem prizorišču v tej sezoni glavni adut slovenske moške izbrane vrste. Pri dekletih je to mesto v domeni Gregorin. "Jakov tokrat še ne bo nastopil. Je na Pokljuki, kjer trenira. Ni še povsem pripravljen za tekmovanja, ampak se že približuje temu, da bo zelo kmalu nastopil. Če bo vse potekalo po načrtih, pričakujem, da bo naslednji teden v Ruhpoldingu že na startu. Je zdrav, potrebuje le še nekaj časa, da se pripravi in da lahko potem tekmuje na taki ravni, kot si jo vsi želimo," je o najboljšem slovenskem tekmovalcu dejal Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.