Šport
21 ogledov

Falcons in Patriots v konferenčnem finalu

Matt Ryan Atlanta Falcons EPA
Moštvi New England Patriots in Atlanta Falcons sta se uvrstili v polfinale lige NFL. New England je v soboto ugnal Houston Texans s kar 34:16, Atlanta pa je bila s 34:20 boljša od ekipe Seattle Seahawks.

V dresu Atlante pa je ponoči blestel quarterback Matt Ryan s tremi podajami za "touchdown". Nasprotnik Atlante v polfinalu oziroma konferenčnem finalu bo zmagovalec tekme Dallas Cowboys - Green Bay Packers, ki se bo začela drevi ob 22.40.

Seattle je v zvezni državi Georgia sicer povedel z 0:7, toda nato Russell Wilson in ekipa niso več zmogli parirati domačinom. Obramba Seahawksov ni uspela ustaviti tekoče igre Atlante v napadu.

Brady ni prepričal

Igralec tekme v obračunu med New Englandom in Houstonom je bil 26-letni Dion Lewis, ki je po odlični podaji prvega zvezdnika ekipe Toma Bradyja dosegel prvi "touchdown", pri drugem pa je ujel žogo po začetnem udarcu Houstona in z njo pretekel kar 98 jardov ali skoraj 90 metrov. S tretjim je v drugem polčasu poskrbel za vodstvo Patriots s 30:16 in predčasno odločil tekmo. Quarterback Brady je bil uspešen pri dveh podajah, a z dvema izgubljenima žogama ni potrdil vrhunske forme.

Poraz Houstona je bil seveda udarec za njegove navijače, saj bo prav Houston 5. februarja gostil letošnji Super Bowl, a tudi v 51. obračunu na njem na bo igralo domače moštvo. Patriots za uvrstitev v veliki finale potrebujejo še eno zmago, naslednji obračun pa jih čaka prihodnjo nedeljo, ko se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Kansas City Chiefs in Pittsburgh Steelers. Ta tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2:20 zjutraj po slovenskem času.

NFL, divizijska runda:

Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 36:20 (0:7, 19:3, 7:3, 10:7)
New England Patriots - Houston Texans 34:16 (14:3, 3:10, 7:0, 10:3)

Nedelja:
Dallas Cowboys - Green Bay Packers
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.