Šport
49 ogledov

Fant iz New Orleansa, ki se ne smeje

Ljubljana Silverhawks Keithshone Dantzler New Orleans
1/7
Žurnal24 main
Druga okrepitev Silverhawksov je igralec obrambe Keithshone Dantzler, ki prihaja iz New Orleansa, in tako smo z njim klepetali tudi o Saintsih in Katrini. K. D., kot ga kličejo, pravi, da se ne smeje.
Silverhawks so novo sezono začeli obetavno, saj so ob polčasu vodili 10:0 (s touchdownom se je za okrepitev izkazal Jordan Capitanio, odlično je igrala tudi obramba), v nadaljevanju pa številčno oslabljena in utrujena obrambna linija ni več zdržala in aktualni prvaki Beograd Vukovi so zmagali 21:10. Druga tekma Sokole čaka v soboto, ko na Kodeljevo prihajajo Novi Sad Dukes, ki so v prvem kolu proti izgubili s 20:34 proti Budapest Wolvesom.

K. D., deset dni ste v Sloveniji. Kako se počutite prvič v Evropi?
Super. Vse je v redu. Vsi so prijazni. Malo moram še priti v formo, a za tekme bom že pipravljen.

Kaj pričakujete od teh treh mesecev s Silverhawks?
Zmage!

To pa je optimizem!
Sem pozitiven. Zmage!

Se je bilo težko odločiti za igranje ameriškega nogometa v Ljubljani? Najbrž niste vedeli veliko o ameriškem nogometu v Evropi.
Vedel sem le, da je pred leti obstajala evropska NFL, a so se jo hitro znebili. Nisem pa vedel, da se ameriški nogomet igra tudi v manjših krajih. Januarja sem slišal, da se je  Evropi igralo nekakšno svetovno prvenstvo, nakar so mi prijatelji z univerze povedeli, da se igrajo tudi različne klubske lige.

Kaj lahko doprinesete Silverhawksom?
Pozitiven odnos. Vlogo vodje. Delovno etiko. Znanje.

Je igranje v Evropi za vas le vmesni postanek na poti do lige NFL?
Ja, vsekakor. A ni lahko priti zraven. Pomembno je, da poznaš prave ljudi. Ko pa si enkrat zraven, je pa vse odvisno od tebe. Če počneš neumnosti, te lahko hitro vržejo ven.

Tisti, ki ne marajo ameriškega nogometa, za igralce pravijo, da niso ravno pametni, da se le malo ravsajo po igrišču, a kdor igro res pozna, ve, da je treba veliko inteligence.
Ja, vsekakor. Sam sem diplomiral iz športnega menedžmenta s povrečno oceno 3,8. So pa tudi taki, ki sicer sedijo na predavanjih, posvečajo pa se le nogometu in sploh ne razmišljajo o življenju po karieri. A z nekaj več predanosti se da oboje in tako se lahko pripraviš in za igranje na višjem nivoju in za življenje po karieri.

Je resničen vsaj kliše, da nogometaši na kolidžu dobijo najlepša dekleta, še posebej navijačice?
Ja (smeh). Tako pač je. A to ne velja le za nogometaše, tudi za košarkarje, igralce bejzbola ...

Prihajate iz New Orleansa, iz mesta, ki ima s Saints prvaka lige NFL. Je res, da vsi v mestu živijo z ekipo?
Ja, ja! A pred nekaj leti, ko so imeli sezone porazov, so navijači na tekme hodili s papirnatimi vrečkami, v katere so zarezali odprtine za oči in jih dali na glavo, da ne bi kdo videl, da navijaš za Saints. Zdaj pa ima vsak majico Saintsov. Vsi smo ponosni na ekipo.

K. D. je na univerzi Southeastern Louisiana diplomiral iz športnega menedžmenta. Po igralski karieri pa bi bil rad trener. V študentski ligi je igral proti nekaj najboljšim moštvom, kot so Kansas, Southern Miss, Texas Tech ...

Ste bili mogoče tudi vi prizadeti v divjanju hurikana Katrina?
Ja.

V big easyju zadnjih pet let najbrž ni bilo prav na izi?
Ne, res ne. Počasi, a vztrajno se življenje vrača v normalne tirnice. Mislim, da bo potrebnih še pet let, da bo spet, kot je bilo. Ko je udarila Katrina, je imel vsak vsaj tri metre vode v hiši. Vse je bilo uničeno. Vse je bilo treba obnoviti. Še vedno so soseske, v katerih je, kot bi se Katrina zgodila včeraj. Downtown pa je že obnovljen.

So bili Saints res v tako pomoč ljudem v New Orleansu?
Ja, vsem so dali dodatnega poguma in moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.