Šport
10 ogledov

Fantastični Nole: z Rafo v finalu

1/15
Žurnal24 main
Rafael Nadal se bo v finalu (nedelja 16.15) turnirja serije masters v Rimu pomeril z letos še nepremaganim Novakom Djokovićem, ki je po maratonskem boju premagal Andyja Murraya s 6:1, 3:6 in 7:6.

V finalu turnirja serije masters v Rimu se bosta pomerila najboljša igralca sveta, Španec Rafael Nadal in Novak Djoković. To bo njun četrti finale v tem letu, vse pa je dobil Djoković, vključno z obračunom prejšnji teden na peščeni podlagi v Madridu. Nole je v polfinalu proti Škotu Andyju Murrayu zabeležil 36. zmago v tej sezoni, tako da še naprej ostaja neporažen v letu 2011. Zmagal je po treh urah igre s 6:1, 3:6 in 7:6 (2). Nadal je bil v polfinalu boljši od Francoza Richarda Gasqueta s 7:5, 6:1.

"To je bil fantastičen dvoboj. Kdor ga je gledal, je videl, kako tesno je bilo," je po več kot treh urah bitke dejal Djoković. "Murray je igral zelo dobro. Vsako točko sem si trdo prigaral, saj ni delal veliko napak. Oba sva dala vse od sebe, a na koncu je nekdo pač moral izgubiti."

Murray se je s porazom težko sprijaznil: "Moral bi zmagati! Sem eden tistih, ki najbolje končujem dvoboje, a tokrat mi zadnji servisi niso uspevali. Upam, da se je to zgodilo zadnjič." Pa vendarle Britanec ne bi smel biti preveč nezadovoljen, saj je pokazal najboljšo formo v zadnjih dveh mesecih. "Ja, krize je najbrž res konec. Imel sem težave z duševnostjo, igra pa ni bila nikoli vprašanje. Čutim, da se lahko enakovredno kosam z najboljšimi tremi."

"Vsak dan igram bolje. Gasquet trenutno igra zares dobro, nekajkrat sem se moral reševati s servisom. Za mano je naporen teden in še kako srečen sem, da sem v šestem zaporednem finalu," je po dvoboju dejal Rafa, ki je v zadnjih šestih letih petkrat zavzel Rim in ki se mu želja po tekmecu v finalu ni izpolnila.

"Nisem trapast. Seveda bi se raje pomeril z Murrayem. Djoković me je že nekajkrat premagal v zadnjem času in zdi se, da je letos nepremagljiv. Igra v neki drugi ligi! Izgubil sem status favorita, zato na mojih plečih ne bo stoodstotnega pritiska," je Nadal, ki ga je zdelal virus, vendar se je kljub vsemu zavihtel v finale, napovedal pred drugim polfinalom.

Finale Djoković-Nadal se začne ob 16.15. Srba skrbi le utrujenost. "Naredil sem napako, ko sem v zadnjih štirih mesecih odigral skoraj 40 dvobojev. Odigral sem več iger kot kdorkoli drug. Jasno je, da sem potem utrujen. A naredil bom vse, da si odpočijem do finala."

ATP, masters, Rim, polfinale:

Novak Djoković (SRB, 2) : Andy Murray (VB,4) 6:1, 3:6, 7:6

Rafa Nadal (ŠPA, 1) : Richard Gasquet (FRA, 16) 7:5, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.