Šport
20 ogledov

Farrar dobil ciljni sprint

Tyler Farrar je zmagovalec pete etape Vuelte. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Peto etapo kolesarske dirke po Španiji je po ciljnem sprintu dobil Tyler Farrar, ki je imel močnejše noge od Kolda Fernandeza in Marka Cavendisha. Skupno vodstvo je zadržal Philippe Gilbert.

Tyler Farrar (Garmin) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Španiji, skupno vodstvo pa je zadržal Belgijec Philippe Gilbert. Ameriški kolesar je v ciljnem sprintu po 198,8 km dolgi etapi od Guadixa do Lorce ugnal Španca Kolda Fernandeza in slovitega sprinterja Britanca Marka Cavendisha. Edini Slovenec na dirki Grega Bole (Lampre) je bil 153. Cavendish, sicer 15-kratni zmagovalec etap na Touru, je v sprintu glavnine prezgodaj napadel, 26-letni Farrar ga je kakšnih 100 metrov pred ciljno črto prehitel in si prikolesaril prvo zmago.

Pred startom sredine etape so se kolesarji z minuto molka poklonili slovitemu Laurentu Fignonu, "Profesorju", ki je zaporedoma v letih 1983 in 1984 zmagal na najprestižnejši večetapni dirki na svetu, Touru. Po hudi bolezni je preminil v 50. letu starosti.

Kolesarska dirka po Španiji, peta etapa:

1. Tyler Farrar (ZDA/Garmin) 5;03:36
2. Koldo Fernandez (Špa/Euskatel)
3. Mark Cavendish (VBr/HTC)
4. Matteo Tosatto (Ita/Quickstep)
5. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre) vsi isti čas
...
153. Grega Bole (Slo/Lampre) +  0:43

Kolesarska dirka po Španiji, skupni vrstni red:

1. Philippe Gilbert (Bel/Omega) 19;00:06
2. Igor Anton (Špa/Euskaltel-Euskadi) + 0:10
3. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) isti čas
4. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) + 0:12
5. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) + 0:16
...
  87. Grega Bole (Slo/Lampre) + 21:58

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.