Šport
11 ogledov

Fasel ostaja predsednik IIHF

René Fasel bo ostal na čelu IIHF. Žurnal24 main
Ker je dosedanji podpredsednik IIHF Kalervo Kummola umaknil svojo kandidaturo, René Fasel ostaja edini kandidat za predsednika te zveze, ki jo vodi že od leta 1994.

Švicar René Fasel je edini kandidat za predsedniško mesto v Mednarodni hokejski zvezi (IIHF), ki ga bodo volili 21. maja na kongresu ob robu letošnjega svetovnega prvenstva skupine A v kanadskem Montrealu. IIHF je potrdila, da je edini protikandidat in dosedanji podpredsednik, Finec Kalervo Kummola, svojo kandidaturo umaknil.

 
 

Po daljših pogovorih z Renéjem sva se strinjala, da bo veliko bolje, da oba še naprej v ustvarjalnem vzdušju pomagava pri razvoju hokeja.

Kalervo Kummola

 
Kummola je pojasnil, da ga je za kandidaturo zaprosilo več nacionalnih hokejskih zvez, a se je po tem, ko je imel ustvarjalne pogovore s Faselom, ki je na čelu IIHF že od leta 1994, odločil, da kandidaturo umakne. "Po daljših pogovorih z Renéjem sva se oba strinjala, da bo veliko bolje, da oba še naprej v ustvarjalnem vzdušju pomagava pri razvoju hokeja, kot pa da bi prišlo do konfrontacije," je dejal Finec. "Skupaj se bova trudila, da bova delovala transparentno in poskušala urediti težave, okrog katerih so posamezne zveze izrazile veliko zaskrbljenost," pa je dejal Fasel, ki je obenem tudi član Mednarodnega olimpijskega komiteja in koordinacijske komisije za zimske olimpijske igre v Vancouvru leta 2010.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.