Šport
17 ogledov

Favorita Saturnusa Pech in Longhi

Ni čudno, da se Čeh tako rad vrača v Slovenijo. (Foto: Uroš Modlic) Žurnal24 main
V petek, 13. maja, se bo ob 19. uri z atraktivno hitrostno preizkušnjo v bližini športnega parka v ljubljanskih Stožicah začel 34. reli Saturnus, ki bo imel 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 182 kilometrov.

Pred nami je torej pravi bencinsko-adrenalinski konec tedna. Reli Saturnus tudi letos šteje za FIA evropski reli pokal s koeficientom 10, slovensko državno prvenstvo, FIA centralno-evropsko cono in pokal Mitropa. Organizatorjem relija se je prijavilo 63 posadk, ki prihajajo iz sedmih različnih držav. Prva favorita relija bosta Vaclav Pech in Piero Longhi.

Reli bo sestavljalo 13 hitrostnih preizkušenj (šest različnih) v skupni dolžini 181 kilometrov, dolžina celotnega relija pa z vmesnimi etapami znaša 532 kilometrov. Osnovni koncept relija ostaja enak kot lansko leto, vseeno pa ima Saturnus letos nekaj zelo privlačnih novosti. Dve največji sta povezani z okolico športnega parka v ljubljanskih Stožicah. Pred nogometnim stadionom bo postavljena startno-ciljna rampa, v tamkajšnjih garažah servisna cona, v neposredni bližini pa še uvodna hitrostna preizkušnja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Sloveniji bomo prvič videli pokrito servisno cono, uvodni superspecial pa bo v bližini ljubljanske obvoznice poskrbel za zanimiv uvod v reli. Stožiška hitrostna preizkušnja bo pač najbolj prijala gledalcem, v drsečem krožišču pa tudi najbolj spretnim dirkačem. Nadaljevanje relija bo nato izpeljano najprej v Zasavju in nato v širši okolici Ljubljane. Hitrostne preizkušnje so deloma spremenjene, toda osnovne značilnosti so ostale enake. Podobno velja tudi za prvega favorita relija Vaclava Pecha. Odlični češki dirkač na Saturnus prihaja z mitsubishijem lancerjem EVO9 nove različice R4 (lažja stranska okna in vrata), kar bo tudi prvi nastop te tehnične specifikacije v Sloveniji. Njegov glavni tekmec bo Piero Longhi, večkratni italijanski prvak v reliju, ki bo po poškodbi slovenskega prvaka Humarja vozil škodo fabio S2000 ekipe Target. Bo Pech torej dobil dostojnega tekmeca?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.