Šport
10 ogledov

Favorita v finalu ni

hiti8_sad_spo_140208_main Žurnal24 main
Sobotni večer bo spet v znamenju hokeja na ledu. Jesenice se bodo še drugič pomerile z Olimpijo, tudi tokrat na Gorenjskem. Kaj pravi legendarni Rudi Hiti?

Po dveh letih premora se v finalu državnega prvenstva znova merita Olimpija in Jesenice. Zmaji so od osamosvojitve naprej osvojili enajst lovorik, železarji pa pet. Za mnenje o polfinalnem dvoboju smo vprašali Rudija Hitija, ki je v svoji karieri nosil drese obeh klubov. "V derbijih med Jesenicami in Olimpijo ni nikoli favorita, tudi če je katero od moštev favorit na papirju. Finali pa so še toliko bolj nepredvidljivi," je povedala legenda slovenskega hokeja.
 

 

Preberite še ...

Intervju: Toni Tišlar
Prva bitka železarjem
Intervju: Nik Zupančič in Jurij Goličič

Hiti je omenil tudi nekaj prednosti posameznih moštev: "Glavna prednost Jeseničanov je njihova spočitost. V zadnjem času niso imeli težkih tekem. Na drugi strani je Olimpija igrala v finalu lige Ebel in verjetno je problem igralce zmotivirati tudi za finale državnega prvenstva. Je pa res, da so imeli Ljubljančani uspešnejšo sezono, zato bodo Jeseničani pod večjim pritiskom, ker preprosto morajo zmagati." V petek je bila na Jesenicah odigrana prva tekma finala, danes bo na sporedu druga, v torek in sredo pa se bosta tekmeca pomerila v Ljubljani. Morebitne druge tekme bodo 11., 12. in 14. aprila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.