Šport
8 ogledov

Favre ameriški športnik leta

Brett Favre je v minuli sezoni lige NFL s Packersi prišel v konferenčni finale. Žurnal24 main
Igralec NFL moštva Green Bay Packers Brett Favre je bil po izboru priznane revije Sports Illustrated izbran za najboljšega ameriškega športnika leta 2007.

Sloviti ameriški tednik Sports Illustrated je za najboljšega ameriškega športnika v letu 2007 izbral Bretta Favra. Ideolog moštva Green Bay Packers v ligi NFL je četrti igralec ameriškega nogometa, ki je prejel prestižno nagrado vplivne in uveljavljene športne revije. Sports Illustrated nagrade podeljuje od leta 1954, pred njim pa so nagrado prejeli naslednji igralci ameriškega nogometa: Terry Bradshaw (1979), Joe Montana (1990) in Tom Brady (2005).

"Zahvalil bi se vsem, ki so glasovali zame. Nagrada ima posebno težo in sem izjemno ponosen, da sem med njenimi dobitniki,"
je dejal 38-letni "quarterback", ki je prve poklicne korake naredil davnega leta 1991 pri moštvu Atlanta Falcons, v zadnjih šestnajstih letih pa je zvest Green Bay Packersom.

Brett Favre je v ZDA znan tudi po svoji humanitarni dejavnosti. Že leta 1996 je ustanovil fundacijo, prek katere je podaril že več kot štiri milijone dolarjev za pomoč revežem, lani pa je ob razdejanju, ki ga je povzročil orkan Katrina, daroval milijon zelencev.

Leta 2006 je omenjeno nagrado prejel košarkar Dwyane Wade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.