Šport
19 ogledov

FBI prestrašil igralce pokra

Strah pred tem, da ne bodo mogli priti do svojega denarja, je izza virtualnih mi Žurnal24 main
Dejavnost ameriških represivnih organov se je prejšnji teden očitno dotaknila tudi spletnega pokra. Spletni promet je v enem samem tednu upadel za kar 2,5 odstotka.

Potem, ko so ameriške oblasti (FBI, ICE, Agencija za domovinsko varnost, policija) pred tedni začele uveljavljati svojo bolj restriktivno politiko in so začele veljati nekatere prepovedi, ki se tičejo spletnega poslovanja, je bil njihov vpliv opazen tudi v svetu pokra, saj je spletni promet v enem samem tednu upadel za kar 2,5 odstotka.

Vest o vse aktivnejši vlogi ameriških oblasti pri zagotavljanju spletnih storitev se je zagotovo dotaknila tudi vas, saj so na njihov račun pred dnevi svoja vrata zaprli nekateri spletni portali, ki so na svojih straneh gostili priljubljene torrente. Roki pravice pa nista ubežala niti portala rojadirect.com in atdhe.com, ki pa sta se od tedaj že preselila na nove domene in delujeta naprej.

Tisti, ki so jih te akcije najbolj pretresle, pa so bile nekatere ameriške banke, ki so zaradi zagotavljanja storitev ameriškim igralničarjem prišle pod drobnogled zveznih oblasti. Tako so se tudi nekatere največje spletne poker sobe na svetu, ki še vedno sprejemajo ameriške igralce, pred tedni prvič znašle v zagati, ko jim prek e-čekov in bančnih nakazil niso mogli nakazati njihovega denarja.

Imuni na te težave niso bili niti pri obeh največjih spletnih poker sobah – PokerStars in Full Tilt Poker, strah pred tem, da ne bodo mogli priti do svojega denarja, pa je izza virtualnih miz,te dni že pregnal marsikaterega Američana.

Spletna skupnost se je vsaj za zdaj izognila globalnejši paniki, vendar tudi analitiki priznavajo, da bi utegnila dejanja ameriških oblasti imeti kar precejšen vpliv na igralni promet v naslednjih nekaj tednih. Prvi zametki teh napovedi so se pokazali že prejšnji teden, ko je spletni promet po statistiki, ki jo vodi portal Pokerscout.com, upadel za kar 2,5 odstotka.

A medtem ko pri obeh največjih spletnih poker sobah trdijo, da pri njih večjega upada ni bilo opaziti, ob tem oboji pozabljajo, da so bogate promocije poskrbele tudi za priliv novih igralcev. Kljub številnim novim igralcem pa spletne poker sobe niso zabeležile povečanja prometa (izjema je omrežje Yatahay Network zaradi priključitve Doyle's Room), še več, na Full Tilt Pokru je promet na denarnih mizah celo upadel za skoraj 3,5 odstotka.

Glede na to, da v Evropi teh težav pri finančnih transakcijah nismo občutili, prave bojazni o bolj razširjeni paniki, ki bi prinesla slabše čase za spletni poker, praktično ni. Vendar pa bo vseeno zanimivo videti, kako se bodo na vse te poteze njihovih oblasti odzvali tako ameriški igralci kot spletne poker sobe, ki poslujejo z njimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.