Šport
90 ogledov

Federer bo že 310. teden številka 1

Roger Federer EPA
Roger Federer se bo v ponedeljek znova povzpel na prvo mesto jakostne lestvice ATP. To bo njegov 310. teden na vrhu!

Švicar Roger Federer je v polfinalu teniškega turnirja v Stuttgartu s 6:7, 6:2 in 7:6 premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa. Za to je potreboval uro in 52 minut igre. V finalu bo igral proti Kanadčanu Milošu Raoniću. Sedmi nosilec je v prvem polfinalu ugnal drugega postavljenega Lucasa Pouilleja iz Francije s 6:4 in 7:6 (3).

Federer, dvajsetkratni rekordni zmagovalec velikih slamov, bo v nedeljo igral za svoj 98. turnirski naslov. Na travnati podlagi ni izgubil že 15 zaporednih dvobojev, vse od lanskega prvega kroga Stuttgarta. Bliža se tudi njegov Wimbledon. Švicar je na londonski sveti travi osvojil že osem grand slam naslovov.

Federer se bo naslednji teden v prvem krogu turnirja v nemškem Halleju pomeril s slovenskim igralcem Aljažem Bedenetom.

Naslednji teden bo številka 1 moškega tenisa že rekordni 310. teden. "Sem zelo vesel. Prav odleglo mi je. Dvoboj z Nickom je bil zelo težak. Z njim sem odigral že toliko podaljšanih iger," je po polfinalni zmagi razlagal Federer. "Lahko bi se končalo v dobro enega ali drugega. Tako da sem res vesel in srečen, da bom spet številka 1. Pa še en finale bom igral. To so same dobre novice."

Nadal je dal v sobotto znak za začetek štiriindvajseturne dirke v Le Mansu, na kateri letos nastopata tudi nekdanja svetovna prvaka v formuli 1 Fernando Alonso in Jenson Button.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.