Šport
40 ogledov

Federer do 300. zmage na grand slamih

roger federer EPA
V nadaljevanje OP Avstralije sta se uvrstila oba prva nosilca - Novak Đoković in Serena Williams, jubilejni zmagi pa sta zabeležila Roger Federer in Marija Šarapova. Med ženskimi dvojicami je izpadla Katarina Srebotnik.

Štiriintridesetletni Roger Federer, 17-kratni zmagovalec največjih turnirjev, je postavil nov mejnik v profesionalnem tenisu. Proti Bolgaru Grigorju Dimitrovu je zabeležil svojo 300. zmago na turnirjih za grand slam. Že pred tem je bil rekorder, saj ima drugi na tej lestvici, Andre Agassi, 224 zmag, tretji, Ivan Lendl, pa 222. Več zmag na 'majorjih' ima le Martina Navratilova - 306.

marija šarapova | Avtor: EPA EPA
Federer je za zmago potreboval štiri nize, po treh pa se je v osmino finala uvrstil Novak Đoković. Srb je sicer naredil 37 neizsiljenih napak, v tretjem nizu rešil dve zaključni žogici, na koncu pa je Italijana Andreasa Seppija ugnal po dveh urah in 22 minutah.

Marija Šarapova je igrala tri nize proti Američanki Lauren Davis in vpisala svojo 600. zmago v karieri. Rusinja je po drugem izgubljenem nizu odhitela v slačilnico in iz nje prišla v drugi obleki. "Za vročino je ta bolj primerna. Je nekoliko tanjša, zato se v njej lažje gibljem," je dejala po tem, ko v tretjem nizu sploh ni izgubila igre.

Tudi Serena Williams je po dvoboju več kot o tenisu govorila o svoji opravi. Gledalcem se je predstavila v lastni kreaciji, rumenem krilu in prav tako kričečem zgornjem delu, ki ji sega visoko nad popek oziroma razkriva njen 'piercing'. "Seksi si, kolikor se počutiš," je dejala. O tenisu pa skoraj nič, saj je mlado Rusinjo Darjo Kasatkino odpihnila v 44 minutah s 6:1, 6:1.

Nekoliko nepričakovano se je že v drugem krogu ženskih dvojic poslovila Katarina Srebotnik. Z novo partnerko, Madžarko Timeo Babos, s katero sta bili četrti nosilki, sta morali premoč priznati navezi Su-Wei Hsieh/Oksana Kalašnikova, ki je v odločilnem tretjem nizu zmagala s 7:5. Srebotnikova ostaja v Melbournu, saj jo čakajo še nastopi med mešanimi pari. Prvič v karieri bo moči združila s starejšim od bratov Murray, Jamiejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.