Šport
12 ogledov

Federer do zmage v treh nizih

1/18
Žurnal24 main
V težko pričakovanem finalu zaključnega turnirja najboljše osmerice v Londonu je Roger Federer v treh nizih premagal prvega igralca sveta, Rafaela Nadala. Zmago mu je prinesel izjemni tretji niz (6:1).
Verjamem, da Rafi s tem nisem pokvaril počitnic. Za njim je enkratna sezona in ta poraz je ne more pokvariti. Dobil je tri turnirje za grand slam, kar je neverjetno. Za njim je leto, ki tekmovalcem uspeva večinoma le v sanjah. Če pa bi jaz na kakšnem izmed teh turnirjev igral kot tukaj, najbrž ne bi tolikokrat zmagal. Resnično sem lahko zadovoljen.
Roger Federer

Roger Federer je tako še petič v karieri osvojil zaključni turnir najboljše osmerice. V medsebojnih dvobojih pa še s 14:8 še vedno vodi Rafael Nadal.

Dvoboj sta oba tenisača začela otipajoče, prvi brejk na tekmi pa je v osmi igri prvega niza pripadel Federerju, ki je izkoristil manjši padec koncentracije pri Špancu. Po brejku je Federer brez težav pod streho pripeljal prvi niz (6:3).

V drugem je Nadal le našel odgovor na močne servise in udarce Švicarja, v četrti igri drugega niza pa se je dokopal do edinega brejka na dvoboju, ki mu je zadoščal za osvojitev drugega niza (6:3).

Ko je po uvodnih treh igrah že kazalo, da se nam obeta razburljiv tretji niz, pa se je zgodila četra, odločilna igra, ko je Nadal iz rok izpustil vodstvo s 40:15 na svoj začetni udarec, Federer pa se je razveselil brejka. Od takrat dalje pa je šlo le še v eno smer - v Švicarjevo (6:1).

"Verjamem, da Rafi s tem nisem pokvaril počitnic. Za njim je enkratna sezona in ta poraz je ne more pokvariti. Dobil je tri turnirje za grand slam, kar je neverjetno. Za njim je leto, ki tekmovalcem uspeva večinoma le v sanjah. Če pa bi jaz na kakšnem izmed teh turnirjev igral kot tukaj, najbrž ne bi tolikokrat zmagal. Resnično sem lahko zadovoljen," se je po dolgem času po dvobojih z Nadalom lahko smejalo najboljšemu igralcu zadnjega desetletja.

Zaključni turnir v Londonu, finale:

Rafael Nadal (ŠPA, 1) : Roger Federer (ŠVI, 2) 3:6, 6:3, 1:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.