Šport
19 ogledov

Federer domov, Nadal zanesljiv

Prvi peščeni turnir sezone je Roger Federer končal že v četrtfinalu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V četrtek je bil Roger Federer v Monte Carlu odličen, v petek pa povsem drug in klonil v četrtfinalu mastersa. Jürgen Melzer je bil boljši s 6:4 in 6:4. Popoldne je brez težav v polfinale napredoval Rafael Nadal.

Jürgen Melzer iz Avstrije je v četrtem poizkusu prvič premagal švicarskega asa Rogerja Federerja. Melzer je v vsakem nizu po enkrat naredil brejk in dvoboj četrtfinala prvega peščenega turnirja sezone dobil s 6:4 in 6:4. Federer ni izkoristil niti ene od sedmih priložnosti za brejk in tako ne bo nič z nedeljskim sanjskim finalom proti Špancu Rafaelu Nadalu. Ta svoj četrtfinalni dvoboj igra v petek popoldne, Rogerjev niz brez turnirske zmage pa se tako še podaljšuje. Nazadnje mu je uspelo na prvem turnirju letos v začetku januarja v Dohi. "Igral je dobro, zelo agresivno. Ni mi dal nobene možnosti," se je moral sprijazniti Federer. "Mislim, da sploh nisem igral tako slabo. To je šele prvi teden na pesku in niti nisem pričakoval res dobre igre. Bil je soliden turnir."

Presenečenja pa ni dovolil prvi nosilec Rafael Nadal, ki se je s Hrvatom Ivanom Ljubičićem poigral s 6:1 in 6:4. Španec igra za svojo sedmo zaporedno zmago. V polfinalu ga čaka Britanec Andy Murray.

ATP, masters, Monte Carlo, četrtfinale:

Jürgen Melzer (Avt/7) : Roger Federer (Švi/2) 6:4, 6:4

David Ferrer (Špa/4) : Viktor Troicki (Srb/11) 6:3, 6:3

Rafael Nadal (Špa/1) : Ivan Ljubičić (Hrv) 6:1, 6:3

Andy Murray (VB/3) : Frederico Gil (Por) 6:2, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.