Šport
20 ogledov

Federer in Nadal rušita rekorde

Še slika za anake in Federer in Nadal sta lahko začela veliki finale. Žurnal24 main
Drugi grand slam sezone na Roland Garrosu je v polnem zagonu, najbolj priljubljena tenisača zadnjih let pa še naprej postavljata nove mejnike. Federer se je včeraj že uspešno uvrstil v tretje kolo, medtem ko Nadala obračun za preboj naprej čaka danes.

Švicarski teniški as Roger Federer, po mnenju mnogih najboljši igralec vseh časov, je k svojemu impresivnemu življenjepisu dodal še enega v neskončni vrsti rekordov. Z zmago na obračunu drugega kola Roland Garrosa, kjer je v štiri nizih ugnal Romuna Adriana Ungurja, je Švicar zabeležil še 234. zmago na turnirjih za grand slam, s čimer je podrl rekord legendarnega Jimmyja Connorsa, ki je slavil na 233 obračunih. Čeprav sta si po številu zmag tenisača povsem izenačena, pa je treba omeniti, da je Connors v karieri osvojil osem najprestižnejših teniških turnirjev, medtem ko Federer kar šestnajst.

Že v torek pa je nov rekord postavil tudi velik tekmec Rogerja Federerja za naziv najboljšega igralca vseh časov, Rafael Nadal. Španec je z lahko zmago proti Italijanu Simonu Bolelliju zabeležil še 150. zmago na turnirjih za grand slam, s čimer je postal najmlajši igralec v zgodovini, ki mu je tako zgodaj uspelo zbrati toliko zmag.

''Zelo sem vesel in zadovoljen. Trdo sem delal, da bi mi vse to uspelo. Nadaljeval bom in še naprej treniral. Če bi mi nekdo kaj takega rekel na začetku kariere, ko sem bil star sedemnajst let, mu ne bi verjel,'' je na tiskovni konferenci povedal Nadal, ki je v Parizu začel pohod na sedmo lovoriko OP Francije in enajsti grand slam v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.