Šport
663 ogledov

Federer izbral partnerja in navijače spravil v delirij

Roger Federer Epa
Roger Federer bo v zadnjem dvoboju svoje kariere združil moči z velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Švicarski teniški as Roger Federer bo v zadnjem poklicnem dvoboju svoje blesteče kariere združil moči z dolgoletnim tekmecem, španskim igralcem Rafaelom Nadalom, in zaigral v dvojicah, so v četrtek sporočili prireditelji teniškega Laverjevega pokala.

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam bo v petek v areni O2 v Londonu igral dvojice s španskim asom, ki je osvojil 22 turnirjev za veliki slam.

Roger Federer Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa

Federer, čigar zadnji posamični tekmovalni dvoboj je bil poraz proti Hubertu Hurkaczu v lanskem četrtfinalu Wimbledona, se spopada s težavami s kolenom.

Na ekipnem tekmovanju, Laverjevem pokalu, ki bo petič na sporedu v Londonu od 23. do 25. septembra, se bo ekipa Evrope pomerila z ekipo preostalega sveta.

Švicarski teniški zvezdnik bo v londonski areni O2 zaigral še zadnjič na uradnem tekmovanju. Odločil se je, da na Laverjevem pokalu ne bo igral posamičnih dvobojev.

Roger Federer | Avtor: Epa Epa

Na vsakem od treh turnirskih dni so trije posamični dvoboji in en v dvojicah. Poleg Federerja in Stefanosa Cicipasa (Grčija) za Evropo igrajo rekorder po številu grand slamov Nadal (Španija), Novak Đoković (Srbija), Casper Ruud (Norveška) in domačin Andy Murray.

Ekipo sveta sestavljajo Felix Auger-Aliassime (Kanada), Diego Schwartzman (Argentina), Taylor Fritz (ZDA), Alex de Minaur (Avstralija), Frances Tiafoe in Jack Sock (oba ZDA).

Federer je osvojil 103 turnirje in ima 20 zmag na turnirjih za grand slam, od tega osem v Wimbledonu, šest na OP Avstralije, pet na OP ZDA ter eno na OP Francije.

Ob tem ima tudi osem naslovov med dvojicami, med drugim zlato olimpijsko odličje iz leta 2008, leta 2014 je osvojil Davisov pokal, leta 2012 pa še srebrno olimpijsko odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.